/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Noi explozii, ajutor UE și pericol atomic. Stefanciuk a semnat legea mobilizării

„Dorin, pe unde direct, pe unde indirect, a lucrat pentru Maia Sandu”. Ghimpu, despre votul pe care l-a obținut Chirtoacă în prezidențiale

missing
23 noiembrie 2020, ora 22:21

„Dorin, pe unde direct, pe unde indirect, a lucrat pentru Maia Sandu, nu pentru dânsul și Partidul Liberal sau Mișcarea Unirea”. Astfel comentează fostul lider al PL Mihai Ghimpu votul pe care l-a obținut candidatul Dorin Chirtoacă în primul tur al alegerilor prezidențiale, unde a obținut mai puține sufragii decât semnături în susținerea lui pentru a se înregistra în cursă.

Dorin Chtirtoacă a luptat pentru a-l da jos pe Dododon, nu pentru el și pentru partid, ceea ce nu este tocmai corect, dar un rezultat, totuși, îl are”, a menționat Ghimpu.

Mihai Ghimpu susține că în luna decembrie urmează să aibă loc Consiliul republican al partidului și acolo se va analiza situația legată de alegerile prezidențiale. „Vom face analiză la ceea cum a fost și de ce și cum trebuie să fie lucrurile pe viitor”, a menționat politicianul la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8.

În plus, Ghimpu susține că, cel mai probabil, strategia privind alegerile a fost aprobată de biroul politic al partidului.

În primul tu de scrutin, Dorin Chirtoacă a obținut 1,20% din voturile alegătorilor și s-a clasat ultimul din cei opt candidați la prezidențiale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram