/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Pavel Filip critică administrarea crizei pandemice din Moldova și propune testarea extinsă pe bază de antigen

missing
24 noiembrie 2020, ora 12:36

În condițiile în care numărul de infectări de COVID-19 este în continuare ridicat, Partidul Democrat critică administrarea crizei pandemice și cere pedepsirea celor care încalcă restricțiile impuse. De asemenea, liderul PD, Pavel Filip, propune testarea extinsă pe bază de antigen. 

Pavel Filip spune că măsurile restrictive trebuie să fie definite, deoarece, la moment, nu sunt clare, adăugând că  trebui să fie sancționați, inclusiv și demnitarii care nu respectă regulile anticovid.

„Cifrele sunt îngrijorătoare, dar haideți să vedem ce avem de cealaltă parte. Ultima ședință a Comisiei Naționale a Situației Excepționale a avut loc mai bine de o lună, la 13 octombrie, de atunci comisia nu s-a mai întrunit. Tot atunci, s-a stabilit că aproape toată țara este sub „cod roșu”, de atunci informația nu a mai fost actualizată. Și, deși codul roșu interzice întrunirile n masă, în ultima vreme am tot asistat la hramuri, concerte, mitinguri și adunări, cu zeci sau chiar sute de oameni. Autoritățile au lăsat mâinile în jos și ne anunță că nu mai sunt paturi în spitale. Nu am văzut ca Poliția sau ANSP să amendeze pe cineva. Din punctul meu de vedere Guvernul nu reacționează. E adevărat că oamenii nu respectă restricțiile, dar e la fel de adevărat că oamenii nu pot respecta restricții pe care nu le cunosc. Oamenii nu pot respecta reguli, dacă cei care le încalcă, fie și demnitarii, nu sunt sancționați. Cum ar putea oamenii respecta reguli, dacă nici chiar cei care le impun nu le înțeleg până la capăt”, a menționat Pavel Filip în cadrul unui briefing de presă.

În aceste condiții, PD lansează trei propuneri pentru gestionarea crizei pandemice. „PD vine din nou cu câteva propuneri simple, clare, dar urgente, care nu au costuri mari. Cerem ca Guvernul să vină cu listă foarte clară de restricții și reguli în această perioadă, pentru fiecare tip de cod -verde, galben și roșu. Ca în statele europene, astfel încât fiecare cetățean să știe ce are și ce nu are voie să facă. Să fie foarte clar că întrunirile în masă nu se permit, petreceri. Cerem ca Poliția și forțele de ordine să asigure respectarea acestor restricții. Cerem autorităților testarea rapidă pe bază de antigen”, a explicat Pavel Filip.

Precizăm că la ora actuală, bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 98 418 cazuri, iar 2569 de oameni și-au pierdut viața după ce s-au infectat cu COVI-19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram