/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Curtea de Apel a declarat inadmisibilă contestația Olesei Stamate în legătură cu ziarele electorale ale lui Igor Dodon

missing
25 noiembrie 2020, ora 14:09

Curtea de Apel a declarat inadmisibilă contestația Olesei Stamate, reprezentatnta Maiei Sandu, cu privire la ziarele electorale ale președintelui în exercițiu Igor Dodon. Informația a fost confirmată pentru tv8.md de către avocata PAS, Natalia Moloșag.

„Pe 24 noiembrie acțiunea de chemare în contencios administrativ împotriva CEC-ului ce ține de nedeclararea cheltuielilor și sesizării legate de editura „Universul” a fost declarată inadmisibilă. Încheierea motivată încă nu am primit-o. Desigur că vom declara recurs la Curtea Supremă de Justiție (CSJ)”, a declarat avocata Natalia Moloșag.

„Curtea de Apel a considerat că sunt prezente elemente ale componenței penale sau contravenționale și într-un fel raportul în cauză nu ține de competența lor, dar este în competența organelor de drept, în cazul de față Procuratura Anticorupție”, a mai spus avocata.

Amintim că, pe 11 noiembrie, mai mulți deputați PAS l-au acuzat pe candidatul independent la alegerile prezidențiale Igor Dodon, susținut de socialiști, că ar utiliza resursele administrative în campania prezidențială. Aceasta după ce ziarul electoral al ex-candidatului a fost tipărit la Editura de Stat „Universul”, deși, în gazetă este indicată tipografia „Tipar Grup SRL”.

Chiar dacă tirajul nu ar fi trebuit să depășească 55 de mii de exemplare, deputații din opoziție, activiști civici și jurnaliști au descoperit în depozitul Editurii „Universul” cel puțin o cantitate dublă de ziare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram