Curtea de Apel a declarat inadmisibilă contestația Olesei Stamate, reprezentatnta Maiei Sandu, cu privire la ziarele electorale ale președintelui în exercițiu Igor Dodon. Informația a fost confirmată pentru tv8.md de către avocata PAS, Natalia Moloșag.

„Pe 24 noiembrie acțiunea de chemare în contencios administrativ împotriva CEC-ului ce ține de nedeclararea cheltuielilor și sesizării legate de editura „Universul” a fost declarată inadmisibilă. Încheierea motivată încă nu am primit-o. Desigur că vom declara recurs la Curtea Supremă de Justiție (CSJ)”, a declarat avocata Natalia Moloșag.

„Curtea de Apel a considerat că sunt prezente elemente ale componenței penale sau contravenționale și într-un fel raportul în cauză nu ține de competența lor, dar este în competența organelor de drept, în cazul de față Procuratura Anticorupție”, a mai spus avocata.

Amintim că, pe 11 noiembrie, mai mulți deputați PAS l-au acuzat pe candidatul independent la alegerile prezidențiale Igor Dodon, susținut de socialiști, că ar utiliza resursele administrative în campania prezidențială. Aceasta după ce ziarul electoral al ex-candidatului a fost tipărit la Editura de Stat „Universul”, deși, în gazetă este indicată tipografia „Tipar Grup SRL”.

Chiar dacă tirajul nu ar fi trebuit să depășească 55 de mii de exemplare, deputații din opoziție, activiști civici și jurnaliști au descoperit în depozitul Editurii „Universul” cel puțin o cantitate dublă de ziare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!