/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Deputații Bolea și Slusari despre alegerile parlamentare anticipate: „Sunt inevitabile”

missing
26 noiembrie 2020, ora 22:50

Deputații PSRM, Vasilii Bolea, și Platforma DA, Alexandr Slusari, cred că alegerile parlamentare anticipate sunt inevitabile, însă au evitat să spună când ar trebui să aibă loc acestea. În timp ce Slusari spune că cel mai corect ar fi ca actualul Guvern să demisioneze odată cu învestirea în funcție a noului preșdeinte, Bolea susține că ar fi o catastrofă să intrăm în iarnă cu o criză pandemică, socială și politică.

„Evident că este nevoie de alegeri parlamentare anticipate dintr-un simplu raționament. La început noi am avut 5 fracțiuni în acest Parlament, iar acum avem încă vreo trei sau patru grupuri. Dintre care cel puțin 13 sau 15 deputați s-au perindat dintr-o fracțiune în alta. Acesta alegeri anticipate urmează să fie provocate. Cred că acum la sfârșit de an asta ar fi o catastrofă, fără ca să fie adoptate legile bugetului și celelalte legi, și fără a avea semnat un memorandum cu FMI. Dacă intrăm în iarnă cu o criză pandemică, socială și încă una politică cu un Guvern provizoriu, ar fi o catastrofă. Alegerile ar trebui să fie provocate, dar trebuie să vedem perioada respectivă”, a declarat Vasile Bolea în timpul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

La rândul său, Alexandr Sludari a menționat că varianta cea mai bună pentru țară și cel mai corect din punct de vedere politic ar fi ca imediat cu validarea mandatului noului președinte actualul Guvern să demisioneze: „Să fie creat un alt Guvern tranzitoriu pentru câteva luni, care să aprobe mai multe proiecte pentru țară, să scoată țara din izolare și să mergem la alegeri parlamentare anticipate cu alt Guvern, fără resurse administrative pentru Igor Dodon. Dar dacă acest lucru nu este posibil, atunci la prima demisie a Guvernului trebuie să mergem mai departe în anticipate. Anticipatele sunt inevitabile”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram