Pe lângă deputații socialiști, care au venit cu un proiect care va permite revenirea în spațiul mediatic a programelor analitice și informative din Rusia, și cei din Partidul Șor au ieșit la rampă și au cerut introducerea pe ordinea de zi a inițiativei legislative la acelaşi subiect, care a fost înregistrat în vara acestui an. 

La fel ca și cei din PSRM, deputați Partidului Șor vor să revină emisiunile informative și analitice rusești în grila din Republica Moldova.

„Această problemă a fost ridicată nu o singură dată, dar, din păcate, mai departe de această tribună, nu s-a mișcat. Astăzi, vreau să vă amintesc despre proiectul de lege, care noi l-am înregistrat în iunie, și care devine tot mai actual pentru cetățenii țării noastre. Este vorba despre amânarea interzicerii privind retransmiterea programelor străine, în special emisiunilor și buletinelor informative rusești”, a declarat deputatul din partea Partidului Șor Igor Himici, în cadrul unui briefing de presă.

„Oamenii s-au săturat că sunt hrăniți cu propagandă. Doar cenzura este un fel de propagandă. Pentru noi, adoptarea acestui proiect este principială”, a spus în continuare acesta.

Astfel, parlamentarul a menționat că va cere introducerea proiectului pe ordinea de zi a Legislativului și îndeamnă fracțiunile parlamentare să susțină inițiativa legislativă.

„Reieșind din numărul mare de solicitări din parte cetățenilor, noi cerem revizuit proiectul în Parlament privind amânarea restricțiilor ilegale pentru retransmiterea emisiunilor informative și analitice din străinătate”, a punctat deputatul.

Proiectul privind modificarea Codului serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova a fost înregistrat în Parlament pe 9 iunie curent și este la stadiul examinării. Autorii inițiativei legislative sunt Igor Himici, Marina Taurber, Denis Ulanov, Reghina Apostolova, Violeta Ivanov, Petru Jardan și Vadim Fotescu.

„Proiectul presupune excluderea din componenţa Codul serviciilor mediaaudiovizuale al Republicii Moldova a noţiunii ,,securitate informaţională” şi,respectiv, a articolului 17 alin. (4) care reglementează, în mod discriminatoriu,modul de implementare a ,,securităţii informaţionale””, se arată în document.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!