După ce deputații PAS și Platforma DA au blocat tribuna Parlamentului, socialistul Bogdat Țirdea susține că PAS și Platforma DA protestează împotriva limbii ruse. Într-un video, Țîrdea mai spune că „alianța Sandu-Candu-Filip a blocat aceste inițiative deși președinta aleasă, Maia Sandu declara că va susține și va promova limba rusă.

Bodat Țîrdea, deputat PSRM: „Deputații fracțiunii ACUM protestează împotriva întoarcerii limbii ruse. Alianța Sandu-Candu-Filip au blocat toate aceste inițiative deși Sandu a spus că va susține introducerea limbii ruse. Uitați-vă, alianța Sandu-Plahotniuc s-a întors. Cei care au furat miliardul, au privatizat BEM, au arestat sute de cetățeni, astăzi iarăși vor să se întoarcă la acele vremuri.”

Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate și cei din Platforma Demnitate și Adevăr au întrerupt ședința Parlamentului și au blocat tribuna principală în semn de protest, după ce deputații PSRM și cei din Pentru Moldova nu au susținut propunerea Platformei DA privind excluderea de pe ordinea de zi a proiectelor ce țin de bugetele anuale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!