/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Locatarii unor sectoare din Chișinău se plâng de gropile uriașe din curțile blocurilor

missing
03 decembrie 2020, ora 21:11

Deși este o temă veche, problema gropilor din curțile de blocuri din capitală se pare că este mai actuală ca niciodată. Atât pietonii, cât și șoferii se plâng că le este foarte greu să se deplaseze și că sunt nevoiți să investească mulți bani în reparația mașinilor din cauza denivelărilor și a gropilor care, cu an ce trece, se înmulțesc și se măresc în dimensiuni. Aceștia spun că au apelat de nenumărate ori la autorități, dar funcționarii, fie că nu dau curs reclamațiilor, fie că au un răspuns tras la indigo: nu există bani pentru asemenea lucrări.

Locatarii mai multor blocuri de pe strada Butucului, dar și de pe alte străzi din sectorul Botanica al capitalei, sunt disperați. Aceștia spun că este un dezastru ce se întâmplă cu drumurile din curțile lor.

„Cei care merg pe picioare, le ocolim, cei cu mașinile cred că este mai dificil, mai ales când se întâlnesc două mașini în sens contradictoriu.~

„Foarte mare problemă, trebuie de rezolvat.”

„Poți să te ucizi, mai ales pe întuneric.”

„E greu, în special pentru un bătrân. Eu am deja 84 de ani și, desigur, îmi vine greu.”

„E dezastru. Nu-i de azi, nu-i de ieri. E imposibil deja de mers, dar ne chinuim, ce să facem?”

Locatarii din aceste blocuri spun că, de când se țin minte, aceste gropi nu au mai fost reparate ca lumea. Iar dacă se întâmpla să le astupe, după prima ploaie, acestea apăreau din nou. De asemenea, oamenii se indignează că autoritățile atrag atenția mai mult la străzile principale din oraș, iar de ei, cei de pe la periferii, uită cu desăvârșire. Pentru a afla și opinia autorităților locale, echipa TV8 a mers la Pretura Sectorului Botanica.

DIANA GUBA, PRETOR, SECTORUL BOTANICA: „Am planificat pentru anul viitor reparația curților, reparația drumurilor, adică se lucrează.”

Pretorul de Botanica a recunoscut, de fapt, că în această parte a orașului drumurile din curțile de blocuri sunt într-o stare deplorabilă. De aceea, potrivit funcționarei, se întocmesc deja planurile pentru reparații capitale inclusiv a acestor artere, și nu doar a drumurilor principale.

DIANA GUBA, PRETOR, SECTORUL BOTANICA: „Cu tot cu teren de joacă, cu tot cu rețelele interne, ca să nu se facă după asta lucrări și iarăși asfaltarea să fie stricată.”

Cu aceleași probleme se confruntă și locatarii din blocurile de pe strada Vasile Badiu din sectorul Râșcani al Capitalei. Aceștia se plâng că, uneori, nu pot ieși din curte din cauza apei care se acumulează în gropile din asfalt. Ei spun că au apelat de zeci de ori la instituțiile responsabile, dar problema rămâne în continuare nesoluționată.

„Nici un răspuns, din 2018 noi așteptăm.”

„De când se vorbește de drumul acesta și nimeni nu face nimic.”

„Asta-i bătaie de joc, fărmăm mașinile.”

„Chiar le mulțumim la toți, la toți ai noștri conducători că am ajuns și nu putem ieși în oraș.”

Oamenii trăiesc cu speranța ca cineva le va auzi, totuși, plângerile așa că nu au ezitat să transmită un mesaj autorităților.

„Unde se duc banii noștri?

„Să mai intre pe la suburbii să vadă ce se mai face.

„Să le fie oleacă de rușine măcar.

Am apelat și la Pretura Sectorului Râșcani, pentru a afla, când se vor repara curțile de blocuri din sector, dar nu am primit niciun răspuns. Locatarii intenționează să scrie o plângere pe care urmează să o depună la Primăria municipiului Chișinău. Chiar și așa, ei spun că mari speranțe nu-și pun, deoarece, anterior, au mai scris astfel de plângeri, însă responsabilii au venit și au plecat, iar gropile cum au fost, așa au și rămas. Doar că s-a mărit dimensiunea și numărul lor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram