Deputatul PSRM, Vasile Bolea, a propus astăzi la ședința Parlamentului un proiect privind lustrația și curățarea statului de influența oligarhică. Potrivit acestui proiect, mai mulți șefi de la cele mai importante instituții de stat ar putea să-și piardă fotoliul. 

„La 8 iunie 2019, Parlamentul a votat declarația privind caracterul captiv al statului. Parlamentul și-a expus poziția față de tot ce s-a întâmplat în perioada anilor 2016-2019 și ca urmare a început procesul de purificare a instituțiilor capturate de regimul lui Vlad Plahotniuc. Dar cunoaștem că procesul după asta a fost oprit. Astăzi, venim cu acest proiect pentru a continua procesul de dezoligarhizare, ca să nu admitem un revanș oligarhic și revenirea regimului la cârma statului. Considerăm că acele persoanele numite în funcție de regimul oligrahic din perioada 20 ianuarie 2016 – până pe 8 iunie 2019, urmează să plece în demisie”, a declarat Bolea în cadrul unui briefing de presă.

Potrvit lui Bolea, înainte de termenul mandatului ar trebui să plece din funcție următoarele persoane: a președintelui Consiliului Audiovizualului, a directorului Centrului pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, a președintelui și vice-președinților Comisiei Naționale a Pieței Financiare, a președintelui Autorității de Integritate, a guvernatorului Băncii Naționale a Moldoveni, a directorului general și directorilor Agenției Națională pentru Reglementare în Energetică, dar și alții.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!