/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Dodon confirmă: Golovatiuc a fost propus la funcția de ambasador al R. Moldova în Rusia

missing
11 decembrie 2020, ora 10:29

Noul ambasador al R. Moldova în Federația Rusă ar putea fi numit deputatul socialist Vladimir Golovatiuc. Potrivit publicației kommersant.ru, autoritățile de la Chișinău au solicitat deja agrementul pentru numirea acestuia în funcție, iar însuși președintele Dodon s-ar fi adresat către Dmitri Kozak pentru a urgenta procedura.

UPDATE. 10:28. Șeful statului a confirmat că Golovatiuc a fost propus la funcția de ambasador al R. Moldova în Rusia.

„Da, eu pot să confirm. Săptămâna aceasta a fost retras dl Neguța și am spus acest lucru. Și într-adevăr au fost transmise solicitările pentru a obține agrementul de la partea rusă pentru dl Golovatiuc, președintele Comisiei buget, economie și finanțe din parlament. Eu cred că toți, și oponenții noștri politici din parlament, recunosc că este o persoană foarte profesionistă, care a fost și profesor la Universitatea din Sankt Petersburg. Este un economist de carieră. Și un politician de carieră. Și a fost președintele mai mult grupuri parlamentare și cred că este persoana care poate asigura un nou nivel al relațiilor bilaterale cu Federația Rusă”, a declarat Dodon.

Potrivit sursei citate, Igod Dodon dorește să reușească numirea lui în funcția de ambasador Golovatiuc până la depunerea jurământului de către Maia Sandu, eveniment care este planificat pe 24 decembrie. Aceiași sursă susțin că în cazul numirii lui Golovatiuc la șefia misiunii diplomatice din Moscova, relațiile Rusiei cu Maia Sandu vor începe cu tensiuni.

Precizăm că ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă a fost rechemat oficial din funcție. Cabinetul de miniștri a aprobat la decembrie solicitarea Ministerului de Externe privind rechemarea lui Andrei Neguța. Se întâmplă în urma scandalului iscat, după ce, acum câteva zile, într-un microbuz cu plăcuțe diplomatice, la Vama Palanca, au fost depistate cutii cu anabolizante. Premierul Ion Chicu i-a solicitat ministrului de Externe să verifice ce se întâmplă în Minister, întrucât Republica Moldova riscă să devină faima Europei la capitolul contrabandă prin intermediul diplomaților moldoveni, a precizat Chicu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram