Nu se mai mulțumește cu titlul de cel mai puternic om al Republicii Moldova, de acum vrea să fie cel mai puternic om din lume. Vorbim despre Rodion Sucman, un tânăr de la noi din țară, care doboară record după record. Tractează mașini, împinge troleibuze de peste 15 tone, se filmează în show-uri cu zeci de milioane de vizionări și face mare performanță în competițiile internaționale. Mai multe despre acest colos, aflați din reportajul ce urmează.

Recent, Rodion a revenit din Statele United și nu s-a întors cu mâna goală, ci cu medalia de aur.

RODION SUCMAN, CEL MAI PUTERNIC OM AL REPUBLICII MOLDOVA: „Am plecat acolo, în primul rând, pentru competiții. Am triumfat la un campionat de powerlifting, care s-a desfășurat în statul Washington. În plus, am mai rămas acolo ca să urmăresc activitatea lor: cum se antrenează și cum se alimentează.”

Rodion este obișnuit deja cu performanțele. În trecut, acesta a ocupat locul cinci la cel mai prestigios turneu din lume, la categoria strongman.

RODION SUCMAN, CEL MAI PUTERNIC OM AL REPUBLICII MOLDOVA „Este elita, este apogeul. E un fel de UFC al luptelor libere. Nu e ceva mai sus decât asta.”

În prezent, Rodion participă într-un show foarte popular în Rusia și Ucraina. Pentru el, emisiunea „Fețele de piatră” a fost o premieră absolută. Nu mai făcuse înainte una ca asta și, pentru a fi pregătit, i-a cerut soției o mână de ajutor.

RODION SUCMAN, CEL MAI PUTERNIC OM AL REPUBLICII MOLDOVA: „Am rugat-o pe soția mea. I-am spus că îi ofer ocazia să își împlinească dorința, pe care o avea de când ne întâlnim, să-mi tragă o pălmuire sănătoasă. Ea m-a întrebat dacă nu glumesc și dacă poate să înceapă. Eu i-am zis că da.”

Rodion spune că marile victorii merg umăr la umăr cu sacrificiile dureroase.

RODION SUCMAN, CEL MAI PUTERNIC OM AL REPUBLICII MOLDOVA: „Fratele meu avea nuntă. M-am certat cu fratele. S-a supărat, pentru că am plecat la competiții în loc să vin la nuntă. Adică, pentru mine, competițiile sunt pe primul loc. Eu am considerat că fratele îmi va da crezare. Pentru că a îl puteam felicita și a doua zi, dar de amânat competițiile, nu am putut.”

E mândru de trecutul său, dar crede că viitorul poate fi și mai frumos, iar visele sale nu există nicio limită.

RODION SUCMAN, CEL MAI PUTERNIC OM AL REPUBLICII MOLDOVA: „Să obțin titlul de cel mai puternic om al planetei. E totul destul de modest. Cred că pentru 2021 e ceva destul de realizabil.”

Rodion Sucman este un sportiv din categoria strongman, în vârstă de 34 de ani. Acesta este multiplu campion național, în această disciplină, iar în prezent, este fondatorul unui club sportiv, unde își împărtășește experiență cu alți doritori de a face performanță.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!