Doar 31 procente din populația Republicii Moldova ar accepta să se vaccineze împotriva COVID-19. Asta arată cel de-al treilea studiu realizat de Ministerul Sănătății, despre viziunile comportamentale privind infecția de coronavirus la noi în țară. 

În acest context, 69 la sută dintre respondenți sunt îngrijorați de siguranța vaccinării și doresc asigurarea că vaccinul a fost utilizat de mult timp fără efecte secundare pentru a-l accepta.

Chestionarul studiului a fost elaborat de Biroul Regional al Organizației Mondiale a Sănăătții pentru Europa și toate țările din regiune, acesta fiind ajustat la contextul național și situația epidemiologică din țară.

Al treilea studiu a fost efectuat în perioada 10-20 noiembrie 2020, pe un eșantion probabilist de 1.001 persoane din 404 localități, reprezentativ pentru populația adultă a Republicii Moldova (cu excepția regiunii transnistrene), eroarea maximă de eșantionare fiind de ± 3%.

Menționăm că, primul studiu a fost realizat în perioada 10-17 iulie 2020, iar cel de-al doilea în perioada 14-21 august 2020. Următorul studiu este planificat pentru ianuarie 2021.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!