După votul de ieri din Parlament, instituția s-a transformat într-o peșteră a tâlharilor și hoților. Aseară au fost împărțiși banii și unii s-au ales cu scheme. O spune președintele fracțiunii parlamentare PAS, Igor Grosu.  

„Ieri noapte Dodon și Șor au transformat această clădire, a Parlamentului, în peștera tâlharilor și hoților. De ce a hoților? Pentru că au împărțit ceea ce nu le aparține, banii cetățenilor. Banii munciți au fost împărțite clientelar, la bunul lor plac. Unii s-au ales cu scheme. De ce ca tâlharii? Pentru că au făcut-o pe ascuns. Ce am mai înțeles noi din ședința de ieri. Această coaliție, în care se tem unul de altul, aplică tactica pământului pârjolit. Ei cred că, după ce au dat promisiuni deșarte, vor fi votați. Foarte repede au uitat că pe 15 noiembrie au primit o lecție de la cetățeni. Dacă ei cred că vor merge și vor flutură în anticipate cu legi votate cu încălcări, fără avize, vor putea convinge cetățenii, se înșală amarnic”, a menționat deputatul PAS Igor Grosu.

Deputatul Dan perciun spune că „ceea ce a făcut majoritatea PSRM-Șor la capitolul sănătate este dezastruos. De facto au pus cruce pe sistemul farmaceutic. Prețurile la medicamentele fără rețete vor crește, medicamentele compensate vor începe să dispară din farmacii. Dacă până ieri adaosul la medicamentele fără rețetă era stabilite prin lege, odată cu modificările votate prețul este liberalizat totalmente. Farmaciile și importatorii pot pune ce prețuri vor. În plină pandemie, când oamenii se tratează acasă, indivizii ăștia scot limitarea adaosului comercial și lasă prețurile să crească. Au permis magazinelor sociale lui Șor să se transforme în farmacii”.

„Bugetul și politica fiscală nu includ absolut nicio măsură reală de susținerea a mediului de afaceri și a salariaților. Nu au acceptat nicio măsură propusă de opoziție. Și nu au propus nimic în schimb. Lasă baltă oamenii baltă”, a precizat parlamentarul Radu Marian.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!