Ședința Parlamentului planificată pentru astăzi nu va avea loc. Deputații urmau să se întrunească pentru a examina moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ion Chicu, însă pentru că premierul a anunțat despre demisia Executivului, nu este sens de convocat ședința. Anunțul a fost făcut de către președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Astfel, Legislativul se va convoca în ședință în luna februarie. 

„Ședința planificată pentru astăzi la ora 15:00 nu va avea loc fiindcă subiectul este epuizat. În acest context, mâine va avea loc ședința de inaugurare a noului președinte ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, la ora 11:00. Vreau să aduc sincere mulțumiri pentru buna conlucrare pe care am avut-o cu președintele Igor Dodon și premierul în exercițiu Ion Chicu. Am avut o conlucrare productivă atât pe vertical, cât și pe orizontal. Acest Parlament, care nu reprezintă alegătorii cum au votat în 2019, în luna februarie trebuie să plece și să declanșăm cât mai repede alegeri parlamentare anticipate. Noi suntem gata pentru aceasta, foarte multe fracțiuni au anunțat despre aceasta. Președinta aleasă Maia Sandu trebuie să găsească o cale legală pentru a declanșa alegeri anticipate”, a spus Zinaida Greceanîi.

Miercuri, 23 decembrie, Parlamentul urma să se întrunească în ședință plenară, cu începere de la ora 15:00, pentru a dezbate moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!