Președinții Lituaniei, Cehiei, Estoniei, Letoniei, Poloniei, României și Slovaciei au transmis un mesaj de felicitare Maiei Sandu cu ocazia învestirii sale în funcția de președinte al Republicii Moldova. Aceștia își exprimă sprijinul și spune că vor fi alături de Maia Sandu în eforturile sale de a stabili un sistem democratic funcțional în R.Moldova.

„Ne exprimăm sprijinul nostru deplin Maiei Sandu și eforturilor sale de consolidare și implementarea reformelor bazate pe valori democratice, libertăți fundamentale și regula legii. Suntem alături de președintele Maia Sandu în eforturile sale de a stabili un sistem democratic funcțional în Republica Moldova care reflectă voința cetățenilor Republicii Moldova. De asemenea, suntem gata să ne împărtășim experiența privind reformarea și parcursul nostru spre integrare care ar putea contribui la prosperitatea și bunăstarea Republica Moldova pe drumul său către Uniunea Europeană. Reiterăm sprijinul nostru neclintit pentru independență, suveranitate și integritate teritorială a Republicii Moldova și calea europeană aleasă de cetățenii Republicii a Moldovei”, se arată în mesajul celor șapte președinți.

Curtea Constituțională a validat rezultatul alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie. Decizia în acest sens a fost luată în ședința din 10 decembrie.

Pe 15 noiembrie în Republica Moldova a avut loc turul doi al alegerilor prezidențiale. În urma scrutinului lidera PAS, Maia Sandu a acumulat 57,72% din totalul de voturi. În același timp, pentru Igor Dodon au votat – 42, 28%.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!