Vor să sclipească și ele, în seara de Revelion. Mai mulți oameni își duc animăluțele de companie la saloane de înfrumusețare, în ajun de sărbători, pentru a le face coafuri noi ori, pur și simplu, pentru a le împrospăta blănița. Unii stăpâni sunt gata să dea orice sumă de bani, doar ca să-și vadă patrupezii fericiți. Gata împletite, aranjate, proaspăt tunse și pieptănate, animalele de companie așteaptă și ele nerăbdătoare sosirea noului an.

Dacă cineva mai crede că doar oamenii merg la salon înainte de sărbători, atunci greșește amarnic. Și patrupezii așteaptă sărbătorile, pentru ca deja știu că stăpânii îi duc la salon, unde sunt spălați, coafați și aranjați. Frizerii pentru câini, care se mai numesc și „Groomeri”, susțin că sunt suprasolicitați înainte de Revelion. Deși este o plăcere destul de costisitoare, oamenii sunt gata să achite oricât, doar ca animalele lor să arate bine.

Potrivit groomerilor, stăpânii patrupezilor au diferite preferințe, de aceea, se străduiesc să le îndeplinească orice capriciu.

LOREDANA EȘANU – REPORTERĂ TV8: „Acesta este Mac. Coafura acestuia a costat 250 de lei. Prețul variază în dependență de lungimea blănii sau rasa câinelui. Coafura poate ajunge până la 800 de lei”.

Cei care au decis abia acum să-și programeze patrupedul la frizer, nu au nicio șansă să reușească, zic angajații salonului. Agenda este într-atât de plină, că meșterii nici nu reușesc să ia masa.

 ANASTASIA GADAI, GROOMER: „Din păcate, la noi totul deja este ocupat. Cei care au reușit să se programeze până la Anul Nou, vor fi frumoși”.

Această femeie a venit să-și ia câinele de la salon. Ea zice prețul pentru o coafură este unul foarte mic în comparație cu dragostea și afecțiunea pe care i-o oferă animalul.

Alți oameni consideră, însă, că un animal nu are nevoie de coafură, aceasta fiind o cheltuială de bani fără folos.

Dacă vă numărați, totuși, printre persoanele care i-ar face o coafură animalului său de companie, fiți gata să scoateți din buzunar între 200 și 800 de lei.

 

CÂINI „LA PATRU ACE”, DE REVELION

Mulți oameni care au animale de companie, îi duc la salon, înainte de Revelion

 

REPORTER: LOREDANA EȘANU

IMAGINI: SERGIU CIUBARU

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!