Fostul Ambasador al Republicii Moldova în Rusia, Andrei Neguța, reținut în dosarul contrabandei cu anabolizante, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Demersul procurorilor a fost admis parțial de magistrații de la Judecătoria sectorului Ciocana. 

Procurorii vor decide asupra contestării încheierii după analizarea părții motivatoare.

Andrei Neguța a fost audiat și recunoscut în calitate de bănuit de complicitate la contrabandă cu anabolizante. Acesta a declarat că este o comandă politică și pledează nevinovat.

Pe acest dosar, anterior, a fost arestat șoferul microbuzului cu numere diplomatice, reținut la începutul lunii decembrie la postul vamal Palanca cu mai multe cutii cu anabolizante, precum și o altă persoană învinuită că ar fi avut tangență cu acest caz.

Amintim că, luni, 28 decembrie, Procuratura Generală a anunțat că fostul Ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă a fost fost reținut într-un dosar privind contrabanda cu anabolizante. Pentru astfel de infracțiuni legea penală prevede de la 3 până la 10 ani închisoare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!