Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a menționat că, la momentul actual, sunt analizate posibilitățile prin care ar putea să-i fie retrasă distincția „Ordinul Republicii” fostului lider PD, Vladimir Plahotniuc. 

„Noi analizăm acum toate posibilitățile legale și sper să găsim această soluție. Încercăm prin juriști să găsim această modalitate legală. Eu cel puțin am dat această sarcină ca să se analizeze această posibilitate”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, a fost decernat cu distincția „Ordinul Republicii” printr-un ordin semnat de preşedintele Nicolae Timofti în iulie 2014.

„Ordinul Republicii” este  distincţia de stat supremă, care se conferă pentru merite excepţionale în toate domeniile de activitate întru binele Patriei şi al omenirii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!