Nicio instituție de învățământ general din țară nu activează la distanță din cauza carantinei, în autoizolare se află 5 clase, potrivit ultimelor date actualizate, la data de 11 ianuarie, de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Potrivit MECC, numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 89, iar 817 elevi au fost plasați în regim de autoizolare. 160 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus și 109 se află în izolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 51 de persoane, iar alte 25 se află în autoizolare.

Din numărul total de 1501 de instituții de educație timpurie, și-au reluat activitatea la decizia fondatorului 1436 instituții de învățământ.
În prezent, 3 instituții și 15 grupe de copii se află în carantină. Copii confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 sunt 1, iar alți 609 copii se află în autoizolare. 73 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 71 cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 53 de persoane, iar alte 56 se află în autoizolare.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării reiterează îndemnul către managerii instituțiilor de învățământ, cadrele didactice și elevi să respecte în continuare toate măsurile de protecție împotriva virusului COVID-19.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!