/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ „Războiul rece” continuă. Lupta cu șoferii care parchează neregulamentar nu încetează

missing
12 ianuarie 2021, ora 21:08

Lupta cu șoferii care parchează neregulamentar nu încetează. Polițiștii continuă să împartă amenzi conducătorilor auto, iar evacuatoarele cară într-una mașinile la parcarea specială. Pietonii salută acțiunea polițiștilor, iar șoferii sunt supărați la culme și cer locuri de parcare. Anterior, primarul general, Ion Ceban, anunța că va fi elaborată o hartă electronică cu locurile legale de parcare, însă deocamdată aceasta nu a fost prezentată.

Acest tablou poate fi urmărit, zilnic, practic în toate sectoarele Capitalei. De data aceasta, pradă polițiștilor au căzut șoferii care au parcat neregulamentar pe trotuarele de pe bulevardul Dacia, din sectorul Botanica al Capitalei.

Pietonii care traversau prin zonă au salutat inițiativa oamenilor legii. Ei spun că le vine greu să se deplaseze pe trotuare, pentru că peste tot sunt parcate automobile.

„Eu știu că oamenii nu au unde să lase mașina, dar nici chiar pe trotuar. Eu cred că nici într-o țară nu-i așa ca la noi”.

„Cam e peste tot așa, unii parchează chiar lângă casă și trebuie să înconjor jumătate de kilometru.”

Șoferii s-au indignat, însă, și cer autorităților să facă mai întâi condiții de parcare apoi să pună amenzi.

„Iată aici sunt 4 trotuare, dintre care unul are aproape 10 metri pe care se poate de făcut parcare. Să fie chiar și cu plată.Vor să facă bani pentru că au scos panourile care erau până acum și acum fac bani din mașini de la cetățeni.”

În ciuda nemulțumirilor din partea conducătorilor auto, polițiștii continuau să împartă amenzi și să urce automobilele pe evacuatoare.

„Au parcat neregulamentar, amendă minimală 900 de lei plus vor achita parcarea.”

Automobilele care sunt urcate pe evacuator ajung la parcarea specială de lângă Trușeni, iar conducătorii auto pot să-și ridice mijlocul de transport doar după ce achită amenda și cheltuielile de evacuare și păstrare a automobilului. Într-o investigație realizată de colegii de la „Cutia Neagră”, de la TV8, se arată că parcarea specială din preajma localității Trușeni este administrată de Compania „Magda Tur”, iar pentru a presta serviciile de evacuare, firma a fost aleasă de Inspectoratul General al Poliției.

Acționari ai companiei sunt familiile a doi frați – Vladimir și Oleg Nemțanu – și partenerii lor de afaceri – Natalia Crețu și Diana Gavril, ultima fiind soția unui fost angajat al fraților Nemțanu. Ei au devenit acționari la „Magda Tur” în vara anului 2020, chiar în preajma licitației pentru selectarea firmei care urma să presteze servicii de evacuare a mașinilor parcate neregulamentar.

Tot atunci, businessmanii au devenit, oficial, proprietari ai terenului de la intrarea în Trușeni, unde se află vestita parcare. De altfel, acest lucru s-a întâmplat, de asemenea, cu puțin timp înainte de a fi anunțată licitația.

Reporter: Cătălin GORIA
Imagini: Roman BAHNĂ

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram