/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

A renunțat sau nu Maia Sandu la ideea de a demonta gardul de la Președinție. Răspunsul șefei statului

missing
13 ianuarie 2021, ora 18:34

Șefa statului Maia Sandu spune că nu a renunțat la ideea de a demonta gardul de la Președinție, dar acest lucru se amână întrucât nu există o evidență contabilă a cheltuielilor de renovare a edificiului. 

În cadrul unei conferințe de presă de pe 13 ianuarie, președinta a spus că: „atunci când s-a făcut procesul de reparație al acestei clădiri nu s-a ținut o evidență foarte clară. Înțelegem că gardul a fost reparat de către Cancelaria de Stat, după care aceste lucrări au fost transmise la balanța Președinției, dar nu s-a oferit o evidență pe obiecte și pe articolele de cheltuieli, ceea ce este o problemă, bineînțeles, ca într-o instituție atât de importantă să nu se facă evidența cheltuielilor statului. Nu vă putem spune cât a costat gardul pentru că nu există asemenea acte. Înainte ca să vedem costurile și beneficiile, am deschis porțile pentru ca toți să poată să intre în curtea Președinției”.

Maia Sandu a declarat că nu a renunțat la această idee, dar potrivit ei, astăzi aceasta nu este prioritatea numărul unu pentru Republica Moldova. „Când o să avem toate costurile economice și o să putem face analiza atunci o să revenim și o să vă spunem cum facem. Cine și-ar fi putut imagina că nu există o evidență contabilă a cheltuielilor Președinției”, a menționat șefa statului.

Până a fi învestită în funcție Maia Sandu spunea că va scoate gardul de metal, care a fost instalat în jurul Președinției. De partea cealaltă, Igor Dodon a calificat această intenție drept una populistă și a spus că nu este niciun sens să fie scos gardul.

Chișinăuienii au avut păreri împărțite. În timp ce unii au salutat ideea, alții au spus că aceasta nu este o prioritate la etapa actuală, întrucât sunt multe alte probleme cu care se confruntă cetățenii. 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram