Șefa statului Maia Sandu spune că nu a renunțat la ideea de a demonta gardul de la Președinție, dar acest lucru se amână întrucât nu există o evidență contabilă a cheltuielilor de renovare a edificiului. 

În cadrul unei conferințe de presă de pe 13 ianuarie, președinta a spus că: „atunci când s-a făcut procesul de reparație al acestei clădiri nu s-a ținut o evidență foarte clară. Înțelegem că gardul a fost reparat de către Cancelaria de Stat, după care aceste lucrări au fost transmise la balanța Președinției, dar nu s-a oferit o evidență pe obiecte și pe articolele de cheltuieli, ceea ce este o problemă, bineînțeles, ca într-o instituție atât de importantă să nu se facă evidența cheltuielilor statului. Nu vă putem spune cât a costat gardul pentru că nu există asemenea acte. Înainte ca să vedem costurile și beneficiile, am deschis porțile pentru ca toți să poată să intre în curtea Președinției”.

Maia Sandu a declarat că nu a renunțat la această idee, dar potrivit ei, astăzi aceasta nu este prioritatea numărul unu pentru Republica Moldova. „Când o să avem toate costurile economice și o să putem face analiza atunci o să revenim și o să vă spunem cum facem. Cine și-ar fi putut imagina că nu există o evidență contabilă a cheltuielilor Președinției”, a menționat șefa statului.

Până a fi învestită în funcție Maia Sandu spunea că va scoate gardul de metal, care a fost instalat în jurul Președinției. De partea cealaltă, Igor Dodon a calificat această intenție drept una populistă și a spus că nu este niciun sens să fie scos gardul.

Chișinăuienii au avut păreri împărțite. În timp ce unii au salutat ideea, alții au spus că aceasta nu este o prioritate la etapa actuală, întrucât sunt multe alte probleme cu care se confruntă cetățenii. 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!