/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Ex-șeful filialei ASP Ialoveni și directorul Poștei Moldovei Bălți spun că au fost impuși să-l susțină pe Dodon în campania electorală

missing
13 ianuarie 2021, ora 11:10

Spun că au fost somați să se implice în campania electorală a alegerilor prezidențiale din toamna 2020 în susținerea candidatului Igor Dodon. Este vorba despre conducătorul Poștei Moldovei Bălți Vasile Guțu și ex-directorul filialei Agenției Servicii Publice (ASP) din Ialoveni, Ilie Castreveț. Purtătorii de cuvânt ai Partidului Socialiștilor (PSRM) nu ne-au răspuns la telefon pentru reacții. Actualul șef-adjunct al ASP Ialoveni, Iurie Moțpan a spus că nu comentează acest caz. Reprezentanții Poștei Moldova tot nu ne-au răspuns. 

În cadrul unui briefing de presă de pe 13 ianuarie, secretarul general al Partidului Democrat (PD), Alexandru Jizdan i-a prezentat pe colegii să-i din organizațiile teritoriale ale formațiunii și a spus că chiar și după alegerile prezidențiale, Igor Dodon continuă să aplice presiuni asupra structurile desconcentrate.

Vasile Guțu, conducătorul Poștei Moldovei Bălți a spus că atât el și cât alți directori ai filialelor întreprinderii au fost obligați de către șeful interimar Vitalie Zaharia să se implice în campania electorală din toamna 2020 în favoarea unui candidat.

„Special pentru acest lucru, pe Viber a fost creat un grup al directorilor. Nu înțelegeam, suntem filiera unui partid politic sau o întreprindere de stat. Poștașilor li se dădeau indicații precum: să le spună cetățenilor să indice numărul doi în buletinul de vot, să cunoască că pensia este oferită la meritul cuiva, de a nota cine nu se poate prezenta la vot. După al doilea tur a crescut și numărul celora infectați cu virusul COVID-19, pentru al cui interes politic s-au infectat angajații? Eu am refuzat să îndeplinesc aceste indicații, care nu sunt conform fișei de post a directorului. Atunci, am fost amenințat personal că voi fi demis. Acum instituția nu lucrează niciunui interes”, a spus Vasile Guțu.

Și ex-directorul filialei ASP din Ialoveni, Ilie Castraveți s-a plâns că asupra sa au fost făcute presiuni politice. „După ce PD a părăsit coaliția din care făcea parte cu PSRM, au venit persoane care mi-au spus că trebuie să-mi depun cererea de demisie. Sunt sigur că aceste presiuni au fost făcute nu numai asupra mea, dar și asupra mai multor colegi de ai mei”.

Ulterior cu un comentariu a revenit Alexandru Jizdan, care a spus că foștii membrii ai organizațiilor teritoriale ale PD, care au părăsit formațiunea, au făcut acest pas pentru a-și păstra funcția.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram