Primarul Ion Ceban spune că deficitul bugetului municipal este unul foarte mare, iar următorii pași pe care îi va întreprinde Primăria Chișinău este identificarea unor surse de finanțare pentru acoperirea acestuia.   

În cadrul emisiunii „Puterea a Patra, de la postul de televiziune N4, edilul Capitalei a spus că va face demersuri suplimentare în acest sens la Guvern și Parlament. Întrebat dacă Executivul a dat undă verde la solicitarea din decembrie 2020 de a mări alocările de la bugetul de stat, Ion Ceban a spus că:

„Transferurile care rămân la municipalitate nu constituie mai mult de 24 de procente de la suta pe care noi o transmitem administrației publice centrale. Eu nu cred că mai găsiți vreo Capitală de acest gen. Diferența este una foarte mică între cheltuielile curent și veniturile planificate”.

În decembrie 2020 primarul Ion Ceban spunea că bugetul este mult prea mic pentru a dezvolta Capitala, iar banii pe care îi are municipalitatea ajung doar pentru a plăti facturile și salariile. Tot atunci edilul spunea că a făcut o solicitare către Guvern pentru a mări alocările de la bugetul de stat. „Astăzi municipiul întreține întreaga țară”, a declarat atunci Ion Ceban.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!