/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Cum Primăria încearcă să acopere deficitul bugetar? Ceban: „Voi face demersuri la Guvern și Parlament”

missing
20 ianuarie 2021, ora 07:01

Primarul Ion Ceban spune că deficitul bugetului municipal este unul foarte mare, iar următorii pași pe care îi va întreprinde Primăria Chișinău este identificarea unor surse de finanțare pentru acoperirea acestuia.   

În cadrul emisiunii „Puterea a Patra, de la postul de televiziune N4, edilul Capitalei a spus că va face demersuri suplimentare în acest sens la Guvern și Parlament. Întrebat dacă Executivul a dat undă verde la solicitarea din decembrie 2020 de a mări alocările de la bugetul de stat, Ion Ceban a spus că:

„Transferurile care rămân la municipalitate nu constituie mai mult de 24 de procente de la suta pe care noi o transmitem administrației publice centrale. Eu nu cred că mai găsiți vreo Capitală de acest gen. Diferența este una foarte mică între cheltuielile curent și veniturile planificate”.

În decembrie 2020 primarul Ion Ceban spunea că bugetul este mult prea mic pentru a dezvolta Capitala, iar banii pe care îi are municipalitatea ajung doar pentru a plăti facturile și salariile. Tot atunci edilul spunea că a făcut o solicitare către Guvern pentru a mări alocările de la bugetul de stat. „Astăzi municipiul întreține întreaga țară”, a declarat atunci Ion Ceban.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram