După ce pe internet au apărut mai multe secvențe video care arată cum mai mulți copaci de la Rezervația Naturală „Plaiul Fagului ” au fost tăiați, Agenţia „Moldsilva” s-a autosesizat. În cadrul unei şedinţe operative s-a discutat despre un plan de acţiuni pentru elucidarea tuturor circumstanţelor.

Totodată, s-a decis formarea a două grupuri de lucru cu implicarea specialiştilor din cadrul aparatului central al agenţiei: Primul va activa, nemijlocit, pentru verificarea situaţiei la Cantonul de pază nr. 12 (locul de unde provin imaginile cu masa lemnoasă stocată), iar al doilea grup va fi implicat la verificarea situaţiei în alte parchete ale Rezervaţiei Naturale „Plaiul Fagului””, se arată într-un comunicat al Agenției.

Rezultatele acestor anchete de serviciu vor fi făcute publice la finalizarea lor.

Amintim că, în această noapte în rezervația „Plaiul Fagului” ar fi fost tăiați mai mulți copaci. Despre aceasta au sesizat activiștii de la „Democrația Acasă”, care au și publicat mai multe imagini pe care le-au obținut.

Ulterior, aseară activistul Vasile Costiuc a mers la fața locului, unde ar fi urmat să fie evacuați copacii care au fost tăiați. Acesta a alertat și polițiștii, care au intervenit la fața locului.

„După ce am publicat fotografii cum sunt tăiați copacii în rezervație acum seara m-au telefonat și mi-au spus că sunt încărcate lemnele și evacuate de aici. Mașina e plină cu lemne, l-au încărcat și se duc”, a declarat Vasile Costiuc într-o intervenție live pe Facebook.
Vasile Costiuc a declarat că ar fi fost agresat de un angajat al rezervației și a depus o plângere la poliție.

„Au vrut să-mi ia telefonul, m-a lovit în spate, dar am reușit să fug”, a relatat Vasile Costiuc polițiștilor.

Rezervația științifică „Plaiul Fagului” este o arie protejată amplasată în raionul Ungheni, în apropiere de satul Rădenii Vechi. S-a constatat că componenta floristică din cadrul teritoriului acestei rezervații este unicală.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!