/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Criza de la „Calea Ferată”: Datoria întreprinderii - circa jumătate de miliard de lei

missing
28 ianuarie 2021, ora 13:16

Situația la întreprinderea „Calea Ferată”, acolo unde de ceva timp angajații nu și-au primit salariile, este un precară. La finele anului 2020 datoria creditoare constituia 459,4 milioane de lei, iar restanțele salariale – 35,5 milioane de lei. Datele au fost prezentate la Comisia economie, buget și finanțe a Parlamentului de către reprezentanții Agenției Proprietăți Publice (APP) și administrația întreprinderii.

Potrivit datelor oferite, situația financiară precară a fost generată de gestionarea ineficientă pe parcursul perioadelor anterioare, dar și de scăderea accentuată a volumului traficului de mărfuri și de pasageri din cauza pandemiei COVID-19.

Membrii Comisiei economie, buget și finanțe au insistat asupra prezentării unui plan concret de acțiuni, formulat de către Ministerul Economiei și Infrastructurii, APP în calitate de fondator și administrația Î.S. ”Calea Ferată a Moldovei”. Acesta trebuie să conțină soluții viabile și reale pentru a îmbunătăți situația la „CFM”, în primul rând – rezolvarea imediată a problemei salariilor angajaților.

Tot astăzi, Comisia economie, buget și finanțe a avizat proiectul de hotărâre cu privire la constituirea Comisiei speciale privind analiza situației economico-financiare de la Î.S. „Calea Ferată a Moldovei” și rezultatul activității ramurii de transport feroviar pentru perioada 2010-2020. Propunerea a fost lansată de un grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare PSRM.

Î.S. „Calea Ferată a Moldovei” are circa 6 800 de angajați

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram