Nici fostul președinte al Curții Supreme de Justiției Mihai Poalelungi nu va participa la audierile organizate de Comisia Laundromat. Despre aceasta a anunțat președinta comisiei parlamentare, deputata Inga Grigoriu. 

„Inspirându-se din epistolele domnului Stoianoglo și domnului Tănase, iată că și domnul Poalelungi, ex-președinte al CSJ, ne-a prezentat refuzul în scris de a participa în cadrul audierilor publice organizate de Comisia Laundromat”, a scris Inga Grigoriu pe pagina sa de Facebook.

Mihai Poalelungi a expediat o scrisoare către președinta Comisiei Laundromat, menționând că „în ceea ce ține de activitatea Comisiei, pe care o conduceți, nici eu și nici Curtea Supremă de Justiție, a cărei președinte am fost la acel moment, nu am avut nicio atitudine. Ordonanțele care au fost emise de instanțele de judecată nu au fost atacate”.

Anterior, și Alexandru Tănase, ex-deputat, ex-ministru al Justiției și ex-președinte al Curții Constituționale, a anunțat că nu se va prezenta la audieri. „În răspuns, dnul Tănase ne relatează că nu deține nici o informație cu privire la subiectul investigat de Comisie, în afară de cele ce s-au vehiculat în presă. Întrebările nu au fost adresate din timp, dar dumnealui a intuit despre apariția unei întrebări cu privire la modificarea taxei de stat în 2010. Dumnealui spune că modificarea nu are nici o legătură cu operațiunea „Laundromat”, a anunțase atunci Inga Grigoriu.

Nici procurorul general, Alexandr Stoianoglo, nu s-a prezentat la audieri. Mai apoi, președinta Comisiei a menționat că va expediat mai multe întrebări șefului Procuraturii Generale.

Comisia pentru elucidarea tuturor circumstanțelor care au dus la spălarea banilor în proporții deosebit de mari prin intermediul judecătoriilor și al instituțiilor financiar-bancare din Republica Moldova a fost creată la data de 30 noiembrie 2020 prin Hotărârea nr. 9 a Parlamentului. Aceasta are drept scop identificarea celor vinovați, tragerea lor la răspundere în conformitate cu legislația Republicii Moldova, cât și purificarea instituțiilor de stat de persoanele care au fost implicate direct sau indirect în schema respectivă.

 

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!