Problema întârzierilor salariale de la Întreprinderea „Calea Ferată” continuă să se agraveze. Muncitorii se plâng că nu și-ai primit lefurile deja de patru luni. Un reportaj despre situația în care se află angajații instituției a fost realizat de echipa emisiunii „Întreabă Ghețu”. 

Oamenii spun că nu mai rezista și nu-și pot acoperi cheltuielile lunare, adăugând că sunt nevoiți să acumuleze datorii pentru serviciile comunale.

„Nu am cu ce plăti comunalele de patru luni de zile. Nu ai cu ce trăi, trăiești cu viața și sufletul”, a spus un muncitor.

„Cum pot să achit pentru serviciile comunale dacă nu am primit salariu timp de patru luni. Cum mai putem supraviețui. Lucrez de 20 de ani aici. Nimeni nu se uită la noi”, a menționat un alt angajat al întreprinderii.

Un alt muncitor spune că nu are cu ce își întreține familia și nu are bani nici pentru produse alimentare.

Muncitorii mai spun că la momentul actual întreprinderea nu le asigură și echipamentul necesar, fiind nevoiți să-și cumpere singuri unele haine mai groase pentru a putea munci pe timp de iarnă.

Echipa „Întreabă Ghețu” a încercat să discute cu conducerea CFM, însă nu a fost de găsit.

Subiectul crizei de la „Calea Ferată” a fost discutat la emisiunea „Întreabă Ghețu” de la TV8. Mai jos puteți urmări emisiunea integrală:

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!