/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ „Nu am primit salariul de patru luni”. Angajații de la „Calea Ferată” se plâng că nu mai pot să supraviețuiască 

29 ianuarie 2021, ora 21:14

Problema întârzierilor salariale de la Întreprinderea „Calea Ferată” continuă să se agraveze. Muncitorii se plâng că nu și-ai primit lefurile deja de patru luni. Un reportaj despre situația în care se află angajații instituției a fost realizat de echipa emisiunii „Întreabă Ghețu”. 

Oamenii spun că nu mai rezista și nu-și pot acoperi cheltuielile lunare, adăugând că sunt nevoiți să acumuleze datorii pentru serviciile comunale.

„Nu am cu ce plăti comunalele de patru luni de zile. Nu ai cu ce trăi, trăiești cu viața și sufletul”, a spus un muncitor.

„Cum pot să achit pentru serviciile comunale dacă nu am primit salariu timp de patru luni. Cum mai putem supraviețui. Lucrez de 20 de ani aici. Nimeni nu se uită la noi”, a menționat un alt angajat al întreprinderii.

Un alt muncitor spune că nu are cu ce își întreține familia și nu are bani nici pentru produse alimentare.

Muncitorii mai spun că la momentul actual întreprinderea nu le asigură și echipamentul necesar, fiind nevoiți să-și cumpere singuri unele haine mai groase pentru a putea munci pe timp de iarnă.

Echipa „Întreabă Ghețu” a încercat să discute cu conducerea CFM, însă nu a fost de găsit.

Subiectul crizei de la „Calea Ferată” a fost discutat la emisiunea „Întreabă Ghețu” de la TV8. Mai jos puteți urmări emisiunea integrală:

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram