Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon susține că nu a primit nici un salariu anul acesta, chiar dacă a fost reales în funcția de președinte al PSRM. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Întrebat din ce bani trăiește, președintele socialiștilor susține că la moment „este salariul soției”.

„Salariul soţiei este de 31.000 de lei, salariul meu de preşedinte era de 18.000 de lei. Acum nu am niciun salariu”, a spus Igor Dodon.

Dodon susține că examinează mai multe variante de angajare oficială într-o funcţie ce i-ar permite să ridice un salariu lunar. Ar putea fi vorba despre o remunerare în cadrul PSRM, evitând să spună clar ce post ar putea ocupa.

Potrivit declarației de avere depusă în 2020, fiind în cursa electorală pentru fotoliul de președinte al țării, Igor Dodon a declarat pentru anii 2018-2019 un salariu total de 416.921 de lei, iar șoția președintelui, Galina Dodon, angajată la Exclusiv Media SRL a primit pe parcursul celor doi ani 2018-2019, salariu total de 784.290 de lei.

Soții Dodon au mai declarat un teren intravilan și o casă de locuit cu o suprafață de 422 de metri pătrați, dobândită în 2013.

Totodată, familia Dodon achită creditul de 1.477.000 de lei pe care l-a luat în 2013 de la Victoriabank și este scadent în 2028. În cadrul emisiunii, președintele socialiștilor a menționat că la moment, creditul (câte 14 mii de lei lunar) este achitat de soție.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!