/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Un moldovean, prins la vamă cu zeci de mii de țigarete, ascunse în portbagajul mașinii: urma să le vândă pe piața neagră din UE

missing
03 februarie 2021, ora 15:53

Un moldovean, în vârstă de 22 de ani, a fost prins la postul vamal Leușeni, la ieșire din țară, cu zeci de mii de țigarete, ascunse în portbagajul mașinii cu care se deplasa. Tânărul intenționa să ajungă cu țigaretele în Franța și urma să le vândă ilegal pe piața neagră din Uniunea Europeană.

Cazul a fost înregistrat la postul vamal Leușeni, la ieșire din țară. În baza analizei de risc, funcționarii vamali au redirecționat spre scanare mijlocul de transport. Analizând imaginile, oamenii legii au remarcat prezența unor obiecte suspecte în partea din spate a autoturismului.

Produsele din tutun erau tăinuite în locuri special amenajate în podeaua și portbagajul unui autoturism de marca ”Citroen C5” cu numere de înmatriculare străine.

Suspiciunile vameșilor au fost confirmate după ce aceștia au demontat locurile special amenajate, din care au extras 55 960 de țigarete ”Marlboro”, marcate cu timbre de acciz ale Republicii Moldova.

Potrivit informațiilor preliminare, conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 22 de ani, intenționa să comercializeze bunurile pe piața neagră din UE.

Ca urmare, țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar mijlocul de transport – indisponibilizat. Cercetările continuă în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și aplicării sancțiunilor prevăzute de legislația în vigoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram