/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Vot crucial în SUA și ajutor deblocat! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/UPDATE/ Imagini video cu jurnaliștii TV8 blocați la trecerea de pe Nistru. Ce declară unul din pacificatorii ruși

missing
09 februarie 2021, ora 14:45

UPDATE 17:00 „Ne-au eliberat după două ore. Nu ne-am conformat și am refuzat să ștergem imaginile care au fost filmate”, ne-a declarat Viorica Tătaru, jurnalist TV8.

UPDATE 14:45 Jurnaliștii TV8 au solicitat implicarea Comisiei Unificate de Control, Promolex, MAI și IP Anenii Noi. 

„Ni s-a spus să așteptăm. Acum văd că se apropie o mașină a poliției. Așteptăm să se apropie de noi. Din mașină nu coborâm”, a declarat Viorica Tătaru.

Jurnaliștii TV8 Viorica Tătaru și Andrei Captarenco, realizatorii „Dincolo de Nistru” – „Река без границ”,  au fost blocați la trecerea de pe Nistru în satul Gura-Bâcului și li se cere să șteargă toate imaginile care au fost filmate.

Jurnaliștii TV8 au solicitat intervenția poliției. Unul dintre pacificatori a declarat că are instrucțiuni pe care le respectă și a adăugat că este ilegal să filmeze.

Viorica Tătaru: „Am trecut pe lângă postul de pacificatori și ne-au oprit. Puteți trimite un echipaj de poliție către noi pentru că suntem în pericol. Vor să ne rețină, să ne ia aparatul de filmat, de fotografiat și noi chiar avem nevoie de intervenția poliției.”

Pacificator rus: „De la voi se cere să ștergeți imaginile foto și video. Nimic mai mult. Aveți permisiunea de a filma acest obiect (n. red. postul de pacificatori)? Nu, voi nu aveți permisiunea de a filma. Este interzis.”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram