/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Înainte de a o propune pe Durleșteanu la funcția de prim-ministră, socialiștii s-au întâlnit cu PAS și au discutat scenarii cu privire la anticipate

missing
15 februarie 2021, ora 22:18

Deputatul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Grigore Novac anunță că deputații socialiști s-au întâlnit și au discutat cu cei din Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) asupra unui scenariu cu privire la declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Potrivit lui Novac, discuțiile nu au dat roade pentru că deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) s-au opus. De cealaltă parte, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco susține că înțelegerea a picat după ce socialiștii au anunțat că Igor Dodon ar vrea să aibă o întrevedere cu președinta R. Moldova, Maia Sandu. Ulterior, socialiștii au anunțat că o înaintează pe Mariana Durleșteanu la funcția de prim-ministră și lansează inițiativa de formare a unei majorități parlamentare. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la Tv8.

Grigore Novac, deputat PSRM:Socialiștii vor anticipate. Săptămânna trecută au fost discuții cu colegii din PAS unde s-a convenit asupra unui anumit scenariu pentru a ne apropia de alegerile parlamentare anticipate și iată urma să fie întărite de liderii formațiunilor politice. Nu a mers, păi cei de la PAS nu au dorit să facă această înțelegere între lideri. Deciziile politice urmau să fie luate de lideri, urmau să decidă data și cum e guvernează țara.”

Sergiu Litvinenco, deputat PAS:Ne-am întălnit, am discutat acest lucru, două învestiri se resping și mergem la anticipate. A fost o propunere a lui Furculiță că Igor Dodon voia o întâlnire cu Maia Sandu. Asta a fost un pretext. Adevărata cauză este că probabil au văzut sondajele și acum Dodon are de ales: merg în alegeri și iau 10-15 mandate ori guvernează cu hoții de miliarde încă doi ani. Dodon a ales a doua opțiune.”

Cât despre candidatura îanintată de PSRM la funcția de prim-ministră, Novac afirma că Durleșteanu „va avea de spus un cuvânt” vizavi de candidații la funcția de miniștri.

„Durleșteanu va avea un cuvânt de spus vizavi de candidatura la ministerul Y. Prioritate de a alege are Durleșteanu. Sunt linii roșii. Dacă doamna o să spună că nu, apoi nu.”, menționează Novac.

Pe 11 februarie, în cadrul ședinței Parlamentului, candidata înaintată de către președinta Maia Sandu la funcția de prim-ministră, Natalia Gavrilița, și-a prezentat programul guvernamental.

În același timp, Igor Dodon, a anunțat că o înaintează pe Mariana Durleșteanu, fostă ministră a Finanțelor în Guvernul Greceanîi, la funcția de prim-ministră și lansează inițiativa de formare a unei majorități parlamentare.

Partidul „ȘOR” și Platforma parlamentară „Pentru Moldova” au anunțat că sunt gata să semneze în favoarea desemnării Marianei Durleșteanu în calitate de candidat pentru funcția de prim-ministru.

După aceasta președinta Maia Sandu a declarat că o înaintează repetat candidatura Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministră, iar Partidul Socialiștilor a anunțat că va ataca acest decret pe 12 februarie la Curtea Constituțională.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram