/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Nu și-a declarat averea: Un deputat din Parlamentul Republicii Moldova, în atenția ANI

22 februarie 2021, ora 12:07

Un deputat din Parlamentul Republicii Moldova nu și-a declarat averea. Constatarea a fost făcută de către Inspectoratul de Integritate al ANI, în perioada 15-19 februarie 2021. Inspectorii au precizat că numele acestuia va deveni public în următoarea perioadă, după publicarea actului de constatare.

De asemenea, inspectorii spun că un adjunct al Procurorului șef din Procuratura Ștefan Vodă, un ex-șef IGP și directorul unei întreprinderi municipale s-au ales cu sancțiuni contravenționale pentru depunerea tardivă și nedepunerea declarațiilor de avere și interese personale.

Un alt act de constatare a fost întocmit în privința unui funcționar cu statut special din cadrul MAI, care a încălcat regimul juridic al declarării averii, iar directorul Moldsilva și cinci aleși locali din raionul Leova, Găgăuzia au fost constatați cu conflicte de interese nedeclarate și nesoluționate.

Alți doi aleși locali din Nisporeni și din raionul Florești s-au aflat în incompatibilitate de funcție.

Mai mult, inspectorii de integritate au inițiat cinci controale pentru regimul juridic al conflictelor de interese și un control pentru incompatibilitate de funcție. În aceste verificări sunt vizați șeful unei întreprinderi municipale din Leova, un primar din suburbia municipiului Chișinău, doi aleși locali din raionul Călărași și Dubăsari și seful unui Centru de Sănătate din raionul Cahul.

Conform informațiilor, două cauze contravenționale au fost pornite pentru încălcarea prevederilor regimului juridic al conflictelor de interese și nedepunerea declarației de avere și interese personale de doi aleși locali din raioanele Basarabeasca și Leova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram