/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Birouri reci și distruse. Angajații Căii Ferate din nordul țării se plâng pe condițiile dezastruoase în care activează

missing
24 februarie 2021, ora 19:41

Birouri reci și distruse de timp, dar și periculoase pentru pasageri și angajați. Este situația tristă, surpinsă de cei care lucrează la Calea Ferată, în nordul țării, mai exact la gara din Tîrnova. Oamenii au transmis, astăzi, în direct, pe Facebook, imagini de la locurile lor de muncă și s-au plâns de condițiile dezastruoase în care sunt nevoiți să activeze de ani de zile. Aceștia au mai spus că nu și-au primit salariile deja de trei luni, iar din această cauză nu mai au bani nici pentru hrana, nici pentru a achita serviciile comunale ori creditele. În contextul celor relatate de angajații CFM Tîrnova, am încercat să obținem o reacție de la administrația acestei Întreprinderi de Stat, dar nimeni nu ne-a răspuns la telefon.

Într-un live pe Facebook, angajației stației de cale ferată de la Tîrnova au povestit că sunt nevoiți să lucreze în birouri reci și vechi, care nu s-au mai reparat de zeci de ani.

Oamenii s-au mai plâns și de faptul că nu și-au primit salariile deja de trei luni și spun că nu au cu ce să achite serviciile comunale, creditele și chiar hrana pentru familii.

Am încercat să obținem o reacție și de la CFM, dar nimeni nu ne-a răspuns. Recent, Procuratura Anticorupție a demarat o investigație pentru a descoperi pretinse ilegalități comise la Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova”.

La fel, Parlamentul a instituit Comisia de anchetă privind analiza situației economico-financiare de la întreprindere. Comisia este formată din nouă membri și are la dispoziție 60 de zile, pentru a veni cu un raport.

Datoriile Întreprinderii Calea Ferată a Moldovei se ridică la aproape 460 de milioane de lei, dintre care aproape 70 de milioane de lei reprezintă datoriile salariale.

Anterior, reprezentanții CFM analizau propunerea ca circulația trenurilor să fie suspendată pentru o perioadă, iar în jur de 1000 de angajați să fie concediați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram