/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Eurodeputat: „Avem toate premisele unei colaborări fără precedent între Republica Moldova și UE”

missing
25 februarie 2021, ora 21:01

Avem toate premisele unei colaborări fără precedent între Republica Moldova și Uniunea Europeană, atât în domeniul politic, cât și în cel al redresării economice. Declarația a fost făcută de către eurodeputatul român Siegfried Muresan, în cadrul dezbaterii „Un plan de investiții și relansare economică pentru Republica Moldova”.

„Odată cu relansarea economică în UE, Republica Moldova va putea exporta mai mult spre țările membre ale Uniunii Europene, iar investitorii din Europa vor fi mai dispuși să investească în Republica Moldova. Noi, Uniunea Europeană, am adoptat un Mecanism European de Redresare de 672,5 miliarde de euro care se va concentra pe investiții în reforme și în modernizarea statelor membre. Nu vom folosi acești bani în cheltuieli bugetare curente care nu aduc plusvaloare, ci îi vom aloca pentru investiții în viitor, în digitalizare, în modernizarea instituțiilor, în școli, spitale, în cercetare, inovare și în sprijinirea mediului privat. Am spus că Republica Moldova trebuie să urmeze acest exemplu, iar banii ce vor fi folosiți pentru relansarea economică să meargă în reforme, în sănătate, educație și în sprijinirea mediului privat, în modernizarea țării și a economiei”, a scris într-o postare pe Facebook eurodeputatul Siegfried Muresan.

Totodată, acesta a mai adăugat că „Uniunea Europeană va sprijini în continuare Republica Moldova cu fonduri europene și asistență, așa cum a făcut-o și până acum”.

„Avem alocate în Bugetul UE 2021 – 2027 fonduri consistente pentru Republica Moldova și celelalte țări din vecinătatea estică. Domeniile în care Republica Moldova ar trebui să utilizeze cu prioritate fondurile europene pe care le va primi în următorii ani sunt infrastructura rutieră și energetică pentru a fi mai conectată de Europa, pentru a fi mai competitivă și a fi mai atractivă pentru investitori. Toate reformele pe care Uniunea Europeană le-a agreat în ultimii ani cu Republica Moldova rămân valabile și după pandemie mai ales că am văzut cum lipsa acestor reforme a făcut ca Republica Moldova să gestioneze mult mai greu pandemia”, a mai adăugat eurodeputatul.

Acesta menționează că, aceste reforme se referă mai ales la administrația publică, infrastructura spitalicească și școlară, investiții în infrastructură, dar și întărirea statului de drept, lupta împotriva corupției și spălarea banilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram