După peste 20 de ore de căutări subacvatice, fata de 12 ani care a căzut sub gheața râului Nistru în apropiere de satul Speia din raionul Anenii Noi încă nu a fost găsită. Căutările vor fi întrerupte odată cu lăsarea întunericului, întrucât condițiile de noapte nu permit realizarea acestora, spun salvatorii.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), pe parcursul zilei de 25 februarie o echipă de opt persoane din cadrul Direcției regionale căutare salvare nr.1 au continuat lucrările subacvatice, fiind utilizat utilaj pentru identificarea persoanelor.

Prin intermediul scanerului salvatorii au cercetat adâncimea de peste 12 metri al râului pe o suprafața de 150 mii metri pătrați. Scafandrierii au înaintat de-a lungul bazinului acvatic însă fata nu a fost găsită. Misiunea salvatorilor este îngreunată de depunerile de gheață, curenții puternici de apă, dar și vizibilitatea redusă.

La fața locului sunt mobilizați psihologii IGSU care acordă asistență rudelor îndurerate.

Fata de 12 ani a fost dată dispărută, după ce pe 23 februarie curent a fost văzută pe gheața subțire a râului Nistru din apropierea localității Speia, raionul Anenii Noi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!