/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Salvatorii continuă cercetările. Ultimele informații despre cazul fetei de 12 ani ce s-ar fi înecat în râul Nistru

missing
26 februarie 2021, ora 10:45

În această dimineață salvatorii au reluat căutările subacvatice pentru a găsi corpul fetei de 12 ani care s-ar fi înecat în râul Nistru în localitatea Speia, raionul Anenii Noi, dar deocamdată lucrările sunt fără rezultate. 

Căutatele au fost suspendate pe timp de noapte odată cu lăsarea întunericului, întrucât condițiile nocturne nu permit realizarea acestora. Pe parcursul zilei de azi, o echipă de opt salvatori echipați cu scanerul specializat pentru depistarea persoanelor vor cerceta în continuare apele râului Nistru pe o distanță extinsă de la locul unde s-ar fi înecat minora la adâncimea de 12 m.

Timp de patru zile, misiunea salvatorilor se desfășoară în condiții dificile, cum ar fi curenții puternici de apă, vizibilitatea redusă, precum și depunerile de gheață. Mai mult, la fața locului, pentru acordarea asistenței rudelor îndurerate, lucrează psihologii din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Pe parcursul zilei de ieri, salvatorii și scafandrii au efectuat lucrări subacvatice fiind cercetată adâncimea râului de 12 metri pe o suprafața de 150 mii metri pătrați.

Potrivit informației IGSU, minora în vârstă de 12 ani s-ar fi înecat pe 23 februarie în timp ce se afla pe gheața subțirea a râului Nistru, din apropierea satului Speia. Circumstanțele cazului sunt investigate de organele de drept

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram