/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Abrams, retrase de pe linia frontului

Igor Grosu: „PAS a luat act de declarația PSRM și reiterăm poziția noastră privind organizarea alegerilor parlamentare anticipate” 

missing
01 martie 2021, ora 16:12

Președintele PAS, Igor Grosu, a declarat că Partidul Acțiune și Solidaritate a luat act de declarația PSRM privind criza politică din ţară și a reiterat poziţia PAS privind organizarea alegerilor parlamentare anticipate anticipate. „Doar un Parlament care se va bucura de încrederea deplină a cetăţenilor va putea oferi stabilitate politică şi investi un guvern profesionist, onest şi eficient, capabil să scoată ţara din criză”, a mai spus Grosu.

„Am fost mereu adepţii identificării unor soluţii politice pentru problemele create, prin discuţii şi negocieri cu factorii decidenţi, chiar dacă ne este străină forma ultimativă de invitaţie la dialog. Încrederea între partenerii de dialog nu se obţine prin limbaj violent, ameninţări, prin trişări şi schimbarea părerilor de la o zi la alta, dar prin respectarea angajamentelor luate faţă de cetăţeni”, a declarat Igor Grosu.

În context, liderul PAS spune că „orice discuţie pe platforma parlamentară trebuie să pornească de la interesul suprem al cetăţenilor, iar acesta a fost formulat clar de alegători în cadrul ultimelor scrutine – lupta cu sărăcia, nedreptatea, corupţia şi asigurarea unui trai decent aici la noi, acasă”.

Precizăm că astăzi, liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat că va continua consultările cu formațiunile din Parlamentul Republicii Moldova.

„Noi suntem gata să discutăm orice. Suntem gata să discutăm cu majoritatea parlamentară acest candidat pe care îl susținem, suntem gata să discutăm alt candidat. Trebuie să luăm o decizie comună, să dăm dovadă de maturitate politică, ceea ce se întâmplă acum este foarte și foarte periculos pentru Republica Moldova. Nu poți merge împotriva Constituției’, a declarat Dodon în cadrul unei conferințe de presă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram