/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Ceban, despre colectarea ilicită de bani din instituțiile de învățământ din Capitală: „Cineva mai ia la labă, bani”

missing
01 martie 2021, ora 10:38

Primarul Capitalei, Ion Ceban, se arată indignat de faptul că în instituțiile de învățământ din Capitală încă mai sunt înregistrate cazuri de solicitare ilicită a banilor. În cadrul ședinției operative a serviciilor municipale de luni, 1 martie, edilul a cerut ca orice tentativă de colectare a banilor să fie raportată.

„În direcția educație trebuie să fie zero toleranță față de corupție. În continuare lucrurile acestea nu pot fi tolerate, strânsul banilor prin grădinițe. Nu pot să exculd faptul că cineva mai ia la labă, bani, cum se spune în popor. Fac apel către locuitorii municipiului Chișinău, orice subiect legat de o eventuală tentativă de solicitare a banilor, nu contează sunt instituțiile din subdiviziunea primăriei să fie raportate. Îmi puteți raporta pe diferite căi, începând cu cele oficiale și neoficiale, pe rețele de socializare”, a explicat Ion Ceban.

Amintim că, anterior, în cadrul unei ședințe operative a serviciilor municipale, Ion Ceban a solicitat monitorizarea directorilor de grădinițe din Capitală, explicând că, în unele instituții, aceștia pretin bani de la unii părinți pentru ca copii lor să fie alimentați separta.

„Noi cu dvs ne întâlnim cu unii directori de instituții și parca ai impresia că-i toată aureola din centru cu argint, aur și nu știu mai ce stă pe mâinișoarele, pe gâtișorul directoarei în cauză. Eu admit că există soți care au business, dar când sunt doi bugetari și parcă-i la biserică, clopote, aurul ăstă pe directori, am impresia că lucrurile nu stau așa”, a explicat atunci primarul general al Capitalei.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram