Primarul Capitalei, Ion Ceban, se arată indignat de faptul că în instituțiile de învățământ din Capitală încă mai sunt înregistrate cazuri de solicitare ilicită a banilor. În cadrul ședinției operative a serviciilor municipale de luni, 1 martie, edilul a cerut ca orice tentativă de colectare a banilor să fie raportată.

„În direcția educație trebuie să fie zero toleranță față de corupție. În continuare lucrurile acestea nu pot fi tolerate, strânsul banilor prin grădinițe. Nu pot să exculd faptul că cineva mai ia la labă, bani, cum se spune în popor. Fac apel către locuitorii municipiului Chișinău, orice subiect legat de o eventuală tentativă de solicitare a banilor, nu contează sunt instituțiile din subdiviziunea primăriei să fie raportate. Îmi puteți raporta pe diferite căi, începând cu cele oficiale și neoficiale, pe rețele de socializare”, a explicat Ion Ceban.

Amintim că, anterior, în cadrul unei ședințe operative a serviciilor municipale, Ion Ceban a solicitat monitorizarea directorilor de grădinițe din Capitală, explicând că, în unele instituții, aceștia pretin bani de la unii părinți pentru ca copii lor să fie alimentați separta.

„Noi cu dvs ne întâlnim cu unii directori de instituții și parca ai impresia că-i toată aureola din centru cu argint, aur și nu știu mai ce stă pe mâinișoarele, pe gâtișorul directoarei în cauză. Eu admit că există soți care au business, dar când sunt doi bugetari și parcă-i la biserică, clopote, aurul ăstă pe directori, am impresia că lucrurile nu stau așa”, a explicat atunci primarul general al Capitalei.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!