/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Negruța îi răspunde lui Sîrbu. „Nu am situații de conflict de interese”

missing
02 martie 2021, ora 13:26

Consilierul economic al șefei statului, tot el membru al Consiliului Suprem de Securitate (CSS) Veaceslav Negruța spune că nu a fost în niciun conflict de interese atunci când a examinat la ședința CSS dosarul privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău de către compania „Avia Invest”. 

Pe pagina sa de Facebook consilierul a scris că nu are conexiuni, nici tangență atât cu beneficiarii contractului de concesionare, cât și cu deciziile de atribuire a contractului.

„În condițiile în care Autoritatea Națională pentru Integritate (ANI) va decide să efectueze verificări sunt deschis să ofer toată informația necesară pentru a-mi proba lipsa de conflict de interese în exercitarea atribuțiilor de serviciu ce-mi revin”, a scris Veaceslav Negruța.

În atenţia deputatului Sîrbu Serghei:

În calitate de consilier al Preşedintelui Republicii Moldova în domeniul…

Publicată de Veaceslav Negruta pe Marţi, 2 martie 2021

Declarația vine după ce membrul Consiliului Suprem de Securitate Sergiu Sîrbu a transmis o solicitare la ANI în care a solicitat instituției să verifice dacă șefa statului Maia Sandu și consilierul său Veaceslav Negruța nu s-au aflat în conflict de interese în momentul în care au examinat la ședința CSS dosarul privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, întrucât potrivit lui, cei doi au avut un rol activ în acest proces, pe când erau miniștri în Guvernul Leancă.

Pe 26 februarie curent Sergiu Sîrbu, nu a fost lăsat să participe la ședința CSS, deși este membru din oficiu. Sergiu Sîrbu a declarat atunci că angajații Serviciului Protecție și Pază de Stat (SPPS) nu i-au permis accesul, fără a argumenta cumva această acțiune.

Referindu-se la acest incident, șefa statului a menționat că Sergiu Sîrbu nu a fost lăsat să participe la ședința CSS din cauza unui conflict de interese.

„Noi am discutat despre concesionarea aeroportului, în situația în care vine dintr-o gruparea parlamentară în care unii membri sunt implicați direct în acest caz. Acest lucru nu înseamnă altceva decât un conflict de interese. Consider că domnul Sergiu Sîrbu nu a putut să asiste la aceste discuții”, a explicat Maia Sandu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram