/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Platforma DA cere un sfat de la instituțiile occidentale pentru depășirea crizei politice

missing
04 martie 2021, ora 16:51

Platforma DA a adresat o scrisoare deschisă către instituțiile europene și cancelariile occidentale, solicitând un sfat bazat pe experiența statelor occidentale privind soluția cea mai potrivită prin care poate fi depășită criza politică din Republica Moldova.

„Mă voi adresa instituțiilor europene și tuturor ambasadelor și cancelariilor occidentale. Această scrisoare deschisă este o rugăminte a noastră de a sprijini și ajuta toți oamenii Republicii Moldova”, a declarat liderul formațiunii Andrei Năstase, în cadrul unei conferințe de presă.

Liderul Platformei DA mai spune că „Platforma DA solicită sprijinul domniilor voastre, sprijin pe care l-ați acordat poporului nostru ori de câte ori acesta a fost supus la grele încercări. Societatea noastră are astăzi nevoie de un model foarte serios de argumentare politică, cu ajutorul căruia să poată depăși criza constituțională și instituțională deosebit de complicată”, a adăugat acesta.

După ce în decembrie 2020 ex-premierul Ion Chicu a anunțat demisia Guvernului pentru declanșarea alegerilor Parlamentare anticipate, ministrul în exercițiu al Afacerilor Externe Aureliu Ciocoi asigură interimatul la funcție de premier.

Șefa statului a înaintat-o de două ori pe ex-ministra Finanțelor Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministră. Prima oară Parlamentul a respins candidatura acesteia. Înaintarea repetată a fost declarată de către Înalta Curte neconstituțională, după ce majoritatea deputaților socialiști și din Partidul „Șor” au înaintat-o pe Mariana Durleșteanu la funcția de prim-ministru.

Chiar și așa Maia Sandu nu acceptat candidatura acesteia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram