Platforma DA a adresat o scrisoare deschisă către instituțiile europene și cancelariile occidentale, solicitând un sfat bazat pe experiența statelor occidentale privind soluția cea mai potrivită prin care poate fi depășită criza politică din Republica Moldova.

„Mă voi adresa instituțiilor europene și tuturor ambasadelor și cancelariilor occidentale. Această scrisoare deschisă este o rugăminte a noastră de a sprijini și ajuta toți oamenii Republicii Moldova”, a declarat liderul formațiunii Andrei Năstase, în cadrul unei conferințe de presă.

Liderul Platformei DA mai spune că „Platforma DA solicită sprijinul domniilor voastre, sprijin pe care l-ați acordat poporului nostru ori de câte ori acesta a fost supus la grele încercări. Societatea noastră are astăzi nevoie de un model foarte serios de argumentare politică, cu ajutorul căruia să poată depăși criza constituțională și instituțională deosebit de complicată”, a adăugat acesta.

După ce în decembrie 2020 ex-premierul Ion Chicu a anunțat demisia Guvernului pentru declanșarea alegerilor Parlamentare anticipate, ministrul în exercițiu al Afacerilor Externe Aureliu Ciocoi asigură interimatul la funcție de premier.

Șefa statului a înaintat-o de două ori pe ex-ministra Finanțelor Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministră. Prima oară Parlamentul a respins candidatura acesteia. Înaintarea repetată a fost declarată de către Înalta Curte neconstituțională, după ce majoritatea deputaților socialiști și din Partidul „Șor” au înaintat-o pe Mariana Durleșteanu la funcția de prim-ministru.

Chiar și așa Maia Sandu nu acceptat candidatura acesteia.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!