Mai mulți taximetriști din capitală au organizat un flashmob, pentru a comemora oamenii răpuși de coronavirus. Șoferii au venit cu mașinile pe care și le-au aranjat în așa fel încât să rezulte cifra 4000, ceea ce reprezintă numărul de decese înregistrate în țară. Evenimentul a avut loc în fața Centrului Expozițional Moldexpo din capitală. Inițiativa aparține unei companii de taxi din Chișinău. 

De la începutul pandemiei și până în prezent, peste 4000 de oameni au murit din cauza complicațiilor provocate de noul tip de coronavirus. De aceea, taximetriștii au decis să organizeze un flshmob, pentru a sensibiliza cetățenii să fie mai precauți și să respecte măsurile impuse de autorități, pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19. Astfel, ei speră că se va reuși reducerea numărului celor infectați. Totodată, ei îndeamnă populația să poarte mască, să păstreze distanța socială și să înțeleagă că acest virus este periculos pentru viață.

Taximetriștii spun că se străduie ca, la locul de muncă, să aibă grijă de clienți. De aceea, le solicite să poarte mască, pentru a-i feri de riscul de infectare, iar astfel, potrivit lor, contribuie la ameliorarea pandemiei în țara noastră. Totodată, ei spun că șofatul nu mai prezintă un pericol, dacă te protejezi pe sine și pe cei din jur.

Participanții la flashmob au venit cu pancarte pe care erau inscripționate mesajele “Spală-te pe mâini, după ce ai ieșit sau ai intrat în contact cu cineva”, “Nu te protejezi, îi expui pericolului pe alții”, “4000 de decese din cauza COVID, în Moldova.” Șoferii de taxi îi îndeamnă pe pasageri să poarte măști și să se așeze pe bancheta din spate a mașinii, atunci când pornesc la drum.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!