/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Igor Dodon: „Maia Sandu niciodată nu-l va înainta pe Andrei Năstase la funcția de premier”

missing
09 martie 2021, ora 21:52

Președinta Maia Sandu niciodată nu îl va înainat la funcția de premier al Republicii Moldova pe Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA). De această părere este președintele Partidului Socialiștilor (PSRM), Igor Dodon. 

„Eu cred că niciodată Maia Sandu nu-l va înainta pe Andrei Năstase (la funcția de premier-n.r.). Ea nu întâmplător, politic, a făcut tot posibilul să distrugă concurenții de pe dreapta, pentru a da șanse acum cuiva să se ridice. Aici este vina și a lui Andrei Năstase”, a declarta Igor Dodon în cadrul emisiunii „Puterea a patra”.

Liderul socialiștilor a explicat că dacă totuși Andrei Năstase va fi propus la funcția de prim-ministru, atunci liderul PPDA trebuie să prezinte programul, echipa, să discute cu fracțiunile parlamentare și să solicite votul de încredere al deputaților în Parlament.

Totodată, Dodon a menționat că Mariana Durleșeteanu rămâne candidata la funcția de premieră propus de majoritatea formalizată din 54 de deputați.

Precizăm că la începutul săptămânii trecute liderul PSRM, Igor Dodon, i-a dat un ultimatum șefei statului. Acesta a declarat că îi dă termen șefei statului,

Maia Sandu, să emită un decret privind înaintarea unui candidat la funcția de premier până pe 9 martie, adăugând că ar trebui să fie desemnată candidata susținută de majoritatea parlamentară – Mariana Durleșteanu. Mai mult, Dodon a spus că dacă nu va fi emis acest decret, atunci se va trece la un alt nivel de acțiuni.

Totodată PSRM anunță că joi, 11 martie își va întruni executivul politic, unde urmează să fie decis planul de acțiuni pentru salvarea țării din haosul politic, sanitar, social și economic în care se află.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram