Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, urmează să se prezinte astăzi la ședința Biroului Permanent al Parlamentului. Despre aceasta a anunțat liderul Pro Moldova, Andrian Candu, într-o postarea pe pagina sa de Facebook. 

Adrian Candu a menționat că are multe mai multe întrebări pentru premierul interimar în legătură cu salariile și pensiile.

„Propunerea noastră de a audia premierul în demisie la ședința Biroului Permanent a fost acceptată și astăzi vom discuta cu Aureliu Ciocoi. Personal am multe întrebări legate de cine și cum administrează statul în aceste 69 de zile fără Guvern plenipotențiar. Vreau să știu exact cât timp mai putem plăti pensiile și salariile în actualele condiții, cum și cu cât ne-am împrumutat până acum și care ar fi soluțiile optime pentru situația creată, cât timp vom fi capabili să vaccinăm cele 70% din populație recomandate, cât mai rezistăm la această avalanșă de noi infectări și ce soluții are actualul executiv în demisie, eventual ce am putea face noi deputații pentru depășirea situației”, a menționat liderul Pro Moldova, Andrian Candu.

„De asemenea, este important să înțelegem ce facem în continuare cu școlile, pentru că în câteva zile se termină vacanța prelungită și oamenii nu știu dacă vor reveni copii în clase, este timpul să ne gândim ce facem, dacă situația epidemiologică rămâne critică, cu tinerii din anii terminali de gimnaziu și liceu”, a mai precizat deputatul.

Liderul Pro Moldova a menționat că va fi discutată și situația epidemiologică din Republici Moldova, dar și campania de vaccinare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!