După ce Președinția a prezentat cu probe și susține că Igor Dodon, în perioada în care a ocupat fotoliul de șef al statului, a cumpărat două telefoane de model iPhone 11 Pro din bugetul instituției, Igor Dodon a venit cu o reacție în acest sens.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a socialiștilor, prin răspunsul oferit de instituția prezidențială, Maia Sandu „a indus în eroare opinia publică”. Ba mai mult, cele două telefoane despre care Președinția a oferit probe privind achiziționarea lor, sunt utilizate în prezent de consilierii Maiei Sandu.

„Maia Sandu a spus că a fost cumpărat un telefon pentru Igor Dodon în septembrie. Prin răspunsul administrației prezidențiale reiese că au fost primite două telefoane la începutul lunii ianuarie (nu în septembrie) în contul abonamentului și nu procurate pentru Dodon. Prin urmare Președinția confirmă că Maia Sandu a indus în eroare opinia publică. Mai mult de atât, acele două telefoane au rămas la dispoziția actualilor consilieri ai Maiei Sandu”, a declarat pentru tv8.md Carmena Sterpu, purtătoarea de cuvânt a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM).

Amintim că, anterior, președinta Maia Sandu a declarat că Igor Dodon, în toamna anului 2020, și-a procurat un iPhone. Potrivit șefei statului, telefonul a fost lăsat la Președinție. Pentru aceste dispozitive au fost cheltuite circa 60 de mii de lei, potrivit unor documente prezentate de instituția prezidențială. Anterior, liderul socialiștilor a cerut probe și a negat că au fost efectuate astfel de achiziții.

În replică, purtătoarea de cuvânt a socialiștilor a declarat că „regretăm manipulările de tip fake news ale Președinției. Pentru a acoperi eșecurile în activitatea instituției prezidențiale, dar și scandalurile în lanț legate de echipa milionarilor cu companii offshore de la Președinție, și achizițiile de flori și covoare pentru șeful statului, doamna Maia Sandu lansează minciuni în spațiul public legate de predecesorul său. Una dintre minciunile recente este despre un telefon mobil, care ar fi fost procurat de instituția prezidențială pentru fostul șef al statului”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!