Directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică ridică un salariu lunar de 41 de mii de lei. Despre aceasta a anunțat Veaceslav Untilă, directorul ANRE, în plenul Parlamentului, unde se desfășoară audieri privind creșterea prețurilor la carburanți din ultima perioadă. 

„Puteți să ne concretizați, ca să nu ducem pe cineva în eroare, ce salarii au angajații ANRE. Mă refer la director”, a întrebat deputatul socialist Grigore Novac.

„Nu este secret. Chestia asta se discută de când am venit la lucru. Atunci când Republica Moldova a devenit parte componentă a comunității energetice, noi am semnat o convenție și sunt niște cerințe. Una dintre cerințe din convenție este ca salariile lucrătorilor ANRE să nu fie mai mic decât salariile operatorilor care sunt reglementați. Directorul general are 41 de mii de lei, cifra medie pentru un angajat este de la 21 până la 27 de mii de lei”, a spus Untilă.

„Este clar că având un salariu de 41 de mii de lei, poți să îți permiți și combustibil cu 41 de lei pentru un litru”, a adăugat Novac.

Audierile din Parlament au fost inițiate după ce în februarie a fost o explozie la prețurile la carburanți. Unii petroliștii au afișat la panou prețuri mai mari la carburanți și astăzi, 12 martie. Scumpirile vin la două săptămâni după cea mai recentă majorare de preț la benzină, motorină și gazul lichefiat.

O nouă majorare a prețurilor la carburanți? Prețurile afișate de mai multe benzinării din țară

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!