Alegeri parlamentare anticipate în acest an nu vor fi, în cazul în care va fi învestit un Guvern. Despre aceasta a anunțat liderul socialiștilor Igor Dodon, în cadrul emisiunii sale „Președintele Răspunde”, pe 12 martie. 

„Dacă va fi învestit un Guvern, fie Durleșteanu, fie susținut de o altă majoritate Parlamentară, atunci alegeri anticipate în acest an nu vor fi. Dacă se învestește un Guvern, care este sensul să faci alegeri anticipate”, a spus politicianul.

„Pentru ce să investești un Guvern pe câteva luni? În cel mai bun caz se pot organiza în primăvara anului viitor”, a adăugat Igor Dodon.

Igor Dodon a declarat că dacă va fi înaintată din nou Mariana Durleșteanu la funcția de prim-ministră, pentru acestă candidatură ar opta mai mulți aleși ai poporului, decât anterior. Potrivit liderului socialiștilor, numărul deputaților care ar susține această candidatură ar putea să ajungă și la 60.

Anterior Igor Dodon declarase că alegeri anticipate vor avea loc după ce va fi depășită criza pandemică și după ce va fi vaccinată o mare majoritate a populației.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!