/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Guvernul a decis elaborarea unui plan național privind măsurile de combatere a pandemiei

missing
16 martie 2021, ora 18:44

Consiliul consultativ de sănătate publică pe lângă prim-ministru s-a întrunit astăzi în cea de-a doua ședință. Pe ordinea de zi s-au regăsit mai multe subiecte, printre care identificarea unor măsuri esențiale și imediate pentru combaterea pandemiei. Totodată s-a decis elaborarea și recomandarea punerii în practică la nivel național a unui Plan de măsuri pentru combaterea pandemiei de SARS-Cov-2.

În cadrul ședinței, secretarul de stat al MSMPS, Tatiana Zatîc, a prezentat informații actualizate privind situația epidemiologică din țara noastră și derularea procesului de vaccinare anti-Covid. Datele prezentate relevă faptul că situația este îngrijorătoare. Numai în ultima săptămână rata de cazuri letale a crescut cu peste 30%, Republica Moldova poziționându-se pe locul 3 în lume după numărul de decese raportate.

Profesorul Victor Cojocaru, șeful Clinicii Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Republican, a informat că în acest moment capacitatea secțiilor de terapie intensivă din instituțiile medico-sanitare din Chișinău se apropie de limită, mai ales în ceea ce privește disponibilitatea personalului medical.

„Prin urmare, s-a decis elaborarea și recomandarea punerii în practică la nivel național a unui Plan de măsuri pentru combaterea pandemiei de SARS-Cov-2, care să includă măsuri privind limitarea răspândirii virusului și consolidarea sistemelor naționale de sănătate”, se arată într-un comunicat emis de Guvern.

În cadrul ședinței, membrii Consiliului au discutat despre cauzele agravării crizei din sănătate – una din ele fiind transmiterea comunitară intensă, au analizat impactul măsurilor de politici adoptate până acum și au propus o serie de soluții de intervenție în vederea diminuarea răspândirii Covid-19.

Amintim că, în ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au fost înregistrate 1688 de cazuri noi de Covid-19, iar 33 de persoane au decedat din cauza complicațiilor cauzate de noul virus.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram