După ce procurorul general a solicitat ridicarea imunității a doi deputați ai Partidului Șor, vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, spune că a așteptat demult venirea procurorului și speră că de această dată făptașii ma multo crime de rezonanță vot fi trași la răspundere.

„Noi am așteptat mult mai devreme venirea procurorului și pe cauza furtului bancar și pe cea a aeroportului: o venit acum, ce să-i faci. Sper că nu este legat de niște jocuri politice”, a declarat deputatul.

Totodată, acesta și-a exprimat speranța că acțiunile date să aibă și o continuitate. „Văd că dincolo de ridicarea imunității se propune, reținerea, punerea sub acuzare și percheziții la ambii deputați. Dacă nici acum nu vedem acțiunile reale ale Procuraturii, doar un show și PR politic, atunci eu cred că credibilitatea instituției procuraturi sau implicarea acestei instituții în jocurile politice o să fie evidentă și cred că o să fie și reacția cetățenilor. Sper că de data aceasta făptașii mai multor crime de rezonanță vor fi trași la răspundere”, a declarat Alexandru Slusari.

Precizăm că în ședința de astăzi, Zinaina Greceanîi a anunțat că Procurorul General, Alexandr Stoianoglo a cerut ridicarea imunității a deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov.

În privința deputatului Ulanov, Procuratura anunță că a acumulat probe pertinente și concludente de implicare în frauda bancară, acțiunile lui fiind cercetate sub aspectul ”escrocheriei” și ”spălării de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale.

Iar, în privința lui Petru Jardan că acesta ar fi comis ”abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionări.

Odată ce va primi acordul de ridicare a imunității parlamentare, Procurorul General spune că va avea încuviințarea Parlamentului în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală a celor doi deputați.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!