Pavel Filip: „Am avut discuții cu premierul desemnat. Igor Grosu ne-a spus că vrea să fie votat și mizează pe voturile PDM” 

23 martie 2021, ora 13:54

Candidatul la funcția de prim-ministru, Igor Grosu, a avut astăzi, 23 martie, o întâlnire cu reprezentanții fracțiunii parlamentare PDM. După discuțiile avut, liderul PD, Pavel Filip, a declarat că „domnul Grosu ne-a spus că vrea să fie votat și mizează pe voturile PDM”. 

„Am avut astăzi discuții cu premierul desemnat. L-am întrebat desigur în primul rând dacă vrea să fie votat, dacă își ia în serios noul rol și dacă înțelege, la fel ca PDM, necesitatea unui guvern funcțional, care să scoată țara din criză. I-am spus că vedem ca priorități: gestionarea pandemiei și vaccinarea, grija față de oameni, deblocarea asistenței externe și pregătirea de anticipate. Nu avem timp de pierdut cu noi jocuri politice, avem nevoie urgentă de acțiuni și decizii ferme”, a adăugat Pavel Filip.

Liderul PD a menționat că „în ciuda modului în care s-a produs această desemnare unilaterală, fără dialog și consultări, vrem să credem declarațiilor premierului desemnat. N-aș vrea să cred că se merge în continuare pe scenariul absurd al anticipatelor în plin război cu pandemia. Premierul desemnat ne-a asigurat că își propune drept priorități imediate gestionarea crizei pandemice, deblocarea asistenței financiare externe și curățarea instituțiilor statului, ceea ce corespunde cu prioritățile enunțate anterior de PDM. Noi rămânem consecvenți și în continuare: țara are nevoie de guvern. Orice guvern e mai bun decât niciun guvern”.

Foto: Pavel Filip/Facebook

Precizăm că astăzi, 23 martie, Igor Grosu a inițiat discuții cu reprezentanții fracțiunile parlamentare. Purtătoarea de cuvânt a Partidului Acțiune și Solidaritate, Aurica Jardan, a precizat pentru tv8.md că tot astăzi, 23 martie, candidatul la funcția de premier va depune la Parlament programul guvernamental. Igor Grosu urmează să-și prezente și echipa cu care va merge în Parlament, pentru a cere vot de încredere de la deputați.

Ieri, 22 martie, Curtea constituțională a declarat constituțional decretul șefei statului, Maia Sandu, prin care liderul interimar al PAS, Igor Grosu, a fost desemnat la funcția de premier. Ulterior, acesta a anunțat că a luat act de hotărârea Curții.

Igor Grosu a fost desemnat la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova pe data de 16 martie curent, după ce președinta Sandu a avut consultări cu grupurile și fracțiunile parlamentare.

Igor Grosu discută cu fracțiunile parlamentare și urmează să depună la Parlament programul guvernamental

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram