/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Ultima oră! A fost confirmată prezența tulpinii britanice de coronavirus în R. Moldova

missing
23 martie 2021, ora 12:05

Ministerul Sănătății anunță că laboratorul din Germania a confirmat prezența tulpinii britanice a virusului COVID-19 în Republica Moldova.

Conform rezultatelor recepționate, din cele 23 de probe expediate, 11 probe au fost confirmate ca tulpină britanică.

Dintre acestea, șapte probe sunt ale persoanelor suspecte la COVID-19 revenite din Marea Britanie, două din Ucraina și doi pacienți cu forme grave de coronavirus din secțiile de terapie intensivă.

„Laboratorul virusologic al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică continuă selectarea probelor biologice pentru monitorizarea circulației tulpinilor de SARS CoV-2. Depistarea noii tulpini nu schimbă conduita tratamentului pacienților”, a comunicat Ministerul Sănătății.

Acum opt zile, șefa unui laborator privat din Chișinău a declarat că din o sută de teste pozitive, circa 90 conțin tulpina britanică.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 216 094, iar al persoanelor care au pierdut lupta cu infecția la 4 590.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram