Ministerul Sănătății anunță că laboratorul din Germania a confirmat prezența tulpinii britanice a virusului COVID-19 în Republica Moldova.

Conform rezultatelor recepționate, din cele 23 de probe expediate, 11 probe au fost confirmate ca tulpină britanică.

Dintre acestea, șapte probe sunt ale persoanelor suspecte la COVID-19 revenite din Marea Britanie, două din Ucraina și doi pacienți cu forme grave de coronavirus din secțiile de terapie intensivă.

„Laboratorul virusologic al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică continuă selectarea probelor biologice pentru monitorizarea circulației tulpinilor de SARS CoV-2. Depistarea noii tulpini nu schimbă conduita tratamentului pacienților”, a comunicat Ministerul Sănătății.

Acum opt zile, șefa unui laborator privat din Chișinău a declarat că din o sută de teste pozitive, circa 90 conțin tulpina britanică.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 216 094, iar al persoanelor care au pierdut lupta cu infecția la 4 590.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!