Pe numele directorului Spitalului Raional Cahul, care a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, a fost emis un act de constatare, anunță Autoritatea Națională de Integritate.

În anul 2018, directorul și-a angajat soția și socrul în cadrul spitalului. Astfel, soția a devenit șefa secției boli cronice, iar socrul a ocupat funcția de șef interimar al secției chirurgie copii.

Pe parcursul perioadei 2018-2020, directorul spitalului a emis 43 de acte administrative în privința acestora prin care au fost semnate contracte individuale de muncă, adaosuri la salariu pentru cumulări de funcții, concedii, etc. Prin aceste acțiuni, subiectul a admis un conflict de interese consumat, fără ca să informeze organul ierarhic superior despre conflictele de interese cu persoanele apropiate și să aștepte o soluție în acest sens.

l-am contactat pe directorul spitalului, Oleg Crăciun, însă acesta avea telefonul deconectat.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, inspectorul de integritate va sesiza autoritatea responsabilă pentru inițierea procedurii de revocare din funcție al directorului Spitalului Raional Cahul.

Acesta va fi dezis și de dreptul de  a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică pe un termen de 3 ani, urmând să fie înscris în Registrul Interdicțiilor al ANI.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!