/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Directorul Spitalului Raional Cahul și-a angajat soția și socrul în calitate de șefi de secții

missing
24 martie 2021, ora 17:40

Pe numele directorului Spitalului Raional Cahul, care a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, a fost emis un act de constatare, anunță Autoritatea Națională de Integritate.

În anul 2018, directorul și-a angajat soția și socrul în cadrul spitalului. Astfel, soția a devenit șefa secției boli cronice, iar socrul a ocupat funcția de șef interimar al secției chirurgie copii.

Pe parcursul perioadei 2018-2020, directorul spitalului a emis 43 de acte administrative în privința acestora prin care au fost semnate contracte individuale de muncă, adaosuri la salariu pentru cumulări de funcții, concedii, etc. Prin aceste acțiuni, subiectul a admis un conflict de interese consumat, fără ca să informeze organul ierarhic superior despre conflictele de interese cu persoanele apropiate și să aștepte o soluție în acest sens.

l-am contactat pe directorul spitalului, Oleg Crăciun, însă acesta avea telefonul deconectat.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, inspectorul de integritate va sesiza autoritatea responsabilă pentru inițierea procedurii de revocare din funcție al directorului Spitalului Raional Cahul.

Acesta va fi dezis și de dreptul de  a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică pe un termen de 3 ani, urmând să fie înscris în Registrul Interdicțiilor al ANI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram